Annonce
Ugeavisen Vejle

Fary Lochan på whisky-verdenskortet

Thomas Korsgaard, Manager & Brand Ambassador for The Scotch Malt Whisky Society i Danmark, t.v., er stolt over at kunne præsentere en whisky fra Fary Lochan. Her nyder han de gylne dråber sammen med Morten Jørgensen, diretør og medejer af det lokale destilleri i Farre. Foto: Flemming Larsen
The Scotch Malt Whisky Society i Skotland har købt et whiskyfad hos destilleriet i Farre. Whiskyen præsenteres hos Torvehallerne i Vejle, der tegner den danske afdeling.

Farre: Det lokale destilleri Fary Lochan er kommet på Whisky-verdenskortet. Det sker efter at The Scotch Malt Whisky Society i Skotland for første gang nogensinde har købt et whiskyfad hos et destilleri - ikke bare fra Danmark - men fra det europæiske fastland.

Whiskyfadet er blevet tappet på flasker hos The Scotch Malt Whisky Society i Skotland, og i torsdags ankom de 285 flasker whisky til Torvehallerne i Vejle, der tegner den danske afdeling.

- Der blev tappet 297 flasker af fadet fra Fary Lochan. De 12 af flaskerne råder The Scotch Malt Whisky Society over, og de vil bliver serveret for whiskykendere hjemme i Skotland, fortæller Thomas Korsgaard, Manager & Brand Ambassador for The Scotch Malt Whisky Society i Danmark.

Han begyndte som ambassadør for SMWS Denmark i 2012, og har siden september 2015 arbejdet fuldtid for den danske afdeling.

Danmarks Største Whiskyklub

The Scotch Malt Whisky Society, i daglig tale SMWS, SMWS, er verdens største whiskyklub med 26.000 medlemmer.

Den danske afdeling af SMWS har på syvende år hovedsæde i Torvehallerne i Vejle.
Whiskyklubben har rundet 2.000 medlemskaber, som er særdeles aktive, når SMWS ambassadørerne turnerer landet rundt hver anden måned med nye aftapninger af de eftertragtede dråber.
Klubdagene kaldes "Casual Days", og i ordet Casual menes der afslappet hygge i selskab med godtfolk, der deler lidenskaben og nysgerrigheden om den gode, ærlige whisky.
SMWS besøger seks til otte danske byer seks gange årligt - Aalborg i nord og Tønder i syd samt Esbjerg i vest og København i øst.

Farens fortjeneste

Det er ikke tilfældigt, at et whiskyfad fra destilleriet i Farre nu kommer på verdenskortet. Ifølge Morten Jørgensen, der er søn af Fary Lochans stifter, Jens-Erik Jørgensen, er det farens fortjeneste.

- Min far ville ikke sælge et helt whiskyfad, før han selv var et hundrede procent tilfreds. Whiskyfadet er fra den 13. februar 2013, hvor min far fyldte 50 år.

- Det er første gang, nogen fra industrien har nikket ok til en whisky fra det europæiske fastland. Det er jeg stolt over på min fars vegne, siger Morten Jørgensen, direktør og medejer af Fary Lochan.

Jens-Erik Jørgensen døde i april 2016.

At farens whisky er i en klasse for sig fortæller klassificeringen noget om. Smagspanelet fra The Scotch Malt Whisky Society, der tæller mennesker fra whiskybranchen, har således forsynet de 297 flasker whisky fra Fary Lochan med en Premium-etiket. Det opnår kun få procent af whiskyerne fra The Scotch Malt Whisky Society, der tælle 26.000 medlemmer verden over.

- Det er vi utrolig stolte over; det kommer rent markedsføringsmæssigt til at betyde meget for et destilleri som vores, kommer det ydmygt fra Morten Jørgensen.

Annonce

Præsenteres i hele Danmark

Whiskyfadet præsenteres i forbindelse med en særlig begivenhed The Scotch Malt Whisky Society holder, nemlig "The Gathering". The Gathering finder sted fra den 11. til 14. september.

- Whiskyen fra Fary-Lochan-fadet præsenteres i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Grenaa, København og Vejle. Smagningen i Vejle finder sted lørdag 14. september i Torvehallerne, fortæller Thomas Korsgaard, der ikke er i tvivl om, at de 285 flasker Premium-whisky hurtigt vil blive udsolgt.

The Scotch Malt Whisky Society og Fary Lochan runder i øvrigt begivenheden af med et "åbent-hus"-arrangement hos destilleriet i Farre søndag 15. september med rundvisning, grillpølser og smagninger.

De 297 flasker whisky fra Fary Lochan er forsynet med en Premium-etiket. Det opnår kun få procent af whiskyerne fra The Scotch Malt Whisky Society.
Den danske afdeling af The Scotch Malt Whisky Society holder til i Torvehallerne i Vejle og tæller godt 2000 medlemmer. Whiskyfadet præsenteres her ved et "The Gathering"-arrangement 14. september. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Annonce
Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Annonce
Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Ugeavisen Vejle

Kvinde, spark til din mand - han vil jo gerne være med: Her er en helt ny mulighed for mænd med livserfaring

Ugeavisen Vejle

Konkurs tvinger frisør på Horsensvej til at lukke: 'Jeg kan ikke hente det efterslæb, corona har placeret i butikken'

Ugeavisen Vejle

Bilkoncern - med to Vejle-forretningen - tjente et kæmpe millionbeløb: 'Det vigtigste for os er, at vi har skabt mere end 150 nye jobs'

Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce