Annonce
Ugeavisen Vejle

FDB Møbler på gågaden: Der er to slags kunder og to forskellige priser

Martin Andersen er butikschef hos FDB møbler, der er åbnet i Torvegade, hvor stedfortræder Lea Brøchner Hansen også står klar til at modtage kunderne. Foto: Mette Mørk
FDB Møbler har åbnet sin ottende og største butik til dato. Den ligger midt i Vejle i et butikslokale, der er totalt forandret efter to måneders ombygning.

Vejle: Det er et totalt forvandlet lokale, kunderne for nylig kunne træder ind i på adressen Torvegade 15 i Vejle.

Forsvundet er rulletrappen i de lokaler, der gennem mange år husede forskellige tøjbutikker i to plan. Nu hedder lejeren FDB Møbler, og væk er også etageadskillelsen ved butikkens indgang.

Det skaber en dramatisk entré med ekstra højt til loftet, og det har møbelbutikken udnyttet til at hænge den danske møbelfabrikants nok mest kendte stol, J46 eller "pindestolen", på rækker op ad væggen.

17 forskellige farver producerer FDB Møbler Poul M. Volthers ikoniske stol i, og det giver kulør til den hvide væg.

Det dybe lejemål i ét plan er delt op af en række skillevægge, hvilket giver mulighed for at skabe forskellige miljøer, som denne torsdag formiddag er tæt på at være færdigindrettede.

Annonce

Skal kunne se det for sig

- Som kunde skal du kunne se for dig, hvordan møblerne vil se ud, hjemme hos dig selv. Derfor har vi bygget butikken op med disse forskellige oplevelsesmiljøer, fortæller butikschef Martin Andersen.


Vi sælger møbler, der er et design bag, og som har en kvalitet, der gør, at du ikke bare skifter møblerne ud efter fem år.

Martin Andersen, butikschef, FDB Møbler


Han bliver chef for møbelkædens største butik til dato, og det 452 kvadratmeter store lejemål har sine fordele.

Annonce

Plads til fuldt sortiment

For eksempel kan kunderne hele året rundt tage sæde i kædens udemøbler, som de øvrige butikker kun har plads til at præsentere i sæsonen.

- Butikkens størrelse betyder, at vi stort set har plads til det fulde sortiment, men vi har dog ikke alt i alle de forskellige farver, de produceres i, fortæller butikschefen.

Som noget nyt kan man nu også købe modulopbyggede møbler hos FDB Møbler. Foto: Mette Mørk

- I dag køber kunderne ikke kun møbler for designet. Det er lige så afgørende, at du sidder behageligt i stolen eller sofaen, og derfor er det vigtigt, at du kan komme ind en fysisk butik, tilføjer Lea Brøchner Hansen, der er stedfortræder i butikken.

Tidligere kunne FDB's Møbler kun købes på Coops webshop, og selvom kæden i dag er en selvstændig møbelkæde, kan slægtskabet med Coop ses på prissedlerne rundt på møblerne. Her er to priser, en for Coop-medlemmer og en højere for kunder, der ikke tager del i Coops univers.

Der er to priser på alle møblerne, så det kan godt svare sig at huske sit Coop-medlemskort, hvis man har sådan et. Foto: Mette Mørk

- Jeg kan godt lide den story telling, der er omkring FDB Møbler, som åbnede i 1942 med Børge Mogensen som tegnestuens første leder. Siden er FDB Møbler relanceret, hvor man har fundet mange af de gamle tegninger frem og har nydesignet møblerne. Samtidig vil vi være Danmarks mest ansvarlige møbelkæde. Al træ i produktionen er FSC-certificeret, og alle vores tekstiler er øko-mærkede, fortæller Martin Andersen.

Kan man finde møblerne til en lavere pris på Coop.dk end her i butikken?

- Vi skal matche priserne, så du kan få møblerne til samme pris her i butikken som på Coops webshop. Der er ingen tvivl om, at butikkens største konkurrent i dag er nethandel. Det er ikke de andre store møbelhuse, som vi ikke føler os truet af, siger Martin Andersen.

Annonce

Kendt fra byens butikker

Den 42-årige butikschef er et kendt ansigt fra byens detailhandel. Han er uddannet isenkræmmer og har arbejdet 20 år i branchen. Senest hos Sinnerup i hjembyen Vejle, mens 26-årige Lea Brøchner Hansen senest arbejdede hos Bahne i Vejle og tidligere i Horsens.

FDB Møbler har også havemøbler, og de er udstillet hele året i den nye butik i Vejle. Foto: Mette Mørk
Viden om FDB Møblers designer, inklusive Børge Mogensens barnebarn Sarah Moutouh, kan man finde på den ene væg i butikken. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce