Annonce
Ugeavisen Vejle

Fem tip til ture i det fri: Børnefamilierne skal på eventyr

Vejle Kommune inviterer med de fem ture i naturen på eventyr. Første eventyr er på lørdag. PR-foto
Vejle Kommune er klar med fem natureventyr, som skal lokke børnefamilier ud i det fri. Det første eventyr lanceres 5. juni i Gødding Skov.

Vejle: Helte og skurke findes ikke kun i eventyr. Tværtimod kan børnefamilier fremover opleve dem på nært hold, når de vover sig ud mod Gødding Skov, Holtser Hage, Dyrehaven, Rørbæk Sø og Vingsted Jernaldermiljø.

Vejle Kommune har fået fem natureventyr - et for hvert naturområde. Det første eventyr bliver lanceret 5. juni klokken 10 i Gødding Skov, hvor børnefamilier kan tage på eventyr med Kong Ran, som skal finde en hær, der vil følge ham som konge.

- Eventyrerne giver en særlig naturoplevelse. Samtidig er de en invitation til at komme mere udenfor. At være fysisk aktiv udendørs som familie er godt for både børn og voksne, og med eventyrerne skal man netop gå i gennem kapitlerne sammen, fortæller projektleder Mette Schmidt.

Annonce

Hun håber, at mange vil benytte muligheden for en anderledes familieudflugt, hvor alle får rørt sig

Eventyr i det fri

  • Til lanceringen i Gødding Skov vil der være to hold – et klokken 10 og et klokken 11. Der er plads til 35 personer pr. hold.
  • Tilmeld jeres familie med angivelse af antal voksne og børn via https://www.place2book.com/sw2/sales/kzt0xa8cct
  • Der er skovparkering ved Gødding Skovvej.

Eventyrene kan tilgås gratis via appen Natureventyr. I app’en er der information om parkering, faciliteter og kort over ruten, inden historiefortællingen og turen ud i naturen begynder.

Ved lanceringen i Gødding Skov vil børnebibliotekarer fra Vejle Bibliotekerne uddele tegninger, drikke og frugt, som børnene kan tage med hjem, når de har færdiggjort turen.

De fem natureventyr er for børn fra tre til ni år. Ønsker man at medbringe barne- eller klapvogn, er ruterne i Dyrehaven og Vingsted Jernaldermiljø de bedst egnede.

Eventyrene er skabt i et samarbejde mellem virksomheden Natureventyr, VisitVejle, Bosætningsguiden, Teknik & Miljø, Vejle Bibliotekerne og "Bevæg dig for livet" i Vejle Kommune.

1 Gødding Skov - kong Rans fire venner

Tæt ved Gødding Skov finder du Kong Rans Høj. Her ligger en vaskeægte sagnkonge begravet. Ved Firhøje tæt på ligger fire af kongens stormænd begravet. Alle i majestætiske bronzealderhøje.

På eventyret drager I med en ung kong Ran ind i Gødding Skov for at finde fire stormænd, der vil følge ham som konge.

Rejsen tager jer rundt i skoven, forbi imponerende gravhøje fra bronzealderen og langs hemmelige stier.

Ruten følger primært større skovveje, men en afstikker ad små stier gør det svært at have en barnevogn med på gåturen.

2 Vingsted Jernaldermiljø - Balladen om de dumme krige

På dette eventyr skal I møde en mægtig høvding ved navn Orm. Eller Store Orm, som hans venner kaldte ham.

Høvding Orm var en mægtig mand, som stod i spidsen for en af områdets vigtigste landsbyer. Nemlig denne her, som ligger ved Vingsted.

Høvding Orm startede ofte dumme krige med naboerne, fordi han blev sur over et eller andet. Så sendte han fluks alle sine krigere ud for at dunke andre krigere i hovedet. Der var bare et problem. Høvding Orms krigere og indbyggerne i landsbyen var snart trætte af al den ballade. De fleste krigere ville hellere dyrke jorden eller blive hjemme og drikke mjød.

I dette eventyr skal du derfor høre historien om den viljestærke pige Astrid, hvis far var krigeren Gorm den Bomstærke. Gorm havde været væk hjemmefra i mange uger på grund af endnu en dum slåskamp, og det var Astrid ked af. Hun savnede nemlig sin far. Astrid havde derfor truffet en beslutning. Høvding Orm måtte overtales til ikke længere at starte dumme krige. Også selvom det ikke blev en nem opgave.

3 Dyrehaven i Vejle - Akiko og den hvide hjort

I dette eventyr møder I sikahjorten Akiko, der drager  gennem parken for at finde hjælp til sin syge bedstemor.

På turen gennem Dyrehaven finder I to forskellige hjortearter, både dådyr og sikahjorte. I den frie natur er hjortevildt normalt sky, men her i parken er de vant til mennesker, og man kan se dem på tæt hold.

4 Rørbæk Sø - Rejsen til Ægirs kilde

Ved Ballesbækgård Besøgscenter finder I et helt fantastisk naturområde. Her kan I både opleve ældgammel skov, stejle skrænter og den billedskønne Rørbæk Sø.

På eventyret drager I afsted på en rejse med drengen Ask, som rejser til jætternes land Jotunheim for at redde sin søster Else.

Fortællingen fører jer rundt i området og tager udgangspunkt i historien om, hvordan Gudenåen ikke langt derfra blev til.

5 Holtser Hage - Astrids stormfulde redningsfærd

På eventyret følger I vikingepigen Astrid, som måtte drage ud på en farefuld færd for at redde sin far fra en mægtig storm. På eventyret kommer I både til at gå langs stranden og helt ud på Holtser Hage.

Undervejs møder I de tre vogtere, som hjælper Astrid undervejs på hendes rejse. Eventyret slutter ved en shelterplads, hvor der også findes borde og bænke, hvor man kan nyde sin madpakke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce