Annonce
Ugeavisen Vejle

Ferien står for døren: Bare bliv i Danmark

Der venter gode naturoplevelser, når du holder ferie i Danmark. For eksempel ved Syvårssøerne. Foto: Lars Saugbjerg
Selvom grænserne er åbne, behøver du ikke holde ferie i udlandet. Der er masser af oplevelsesmuligheder i Danmark - og Vejle.
Annonce

Vejle: Jeg kommer ikke til at krydse grænsen til udlandet denne sommer. Ferien skal holdes i Danmark.

Forventningens glæde er nemlig en stor del af min ferie, og derfor bliver den som regel planlagt i detaljer. Det har været svært i år, for grænserne har jo været lukkede. Ingen vidste, hvor længe – og jeg gad ikke planlægge forgæves.

Forleden åbnede grænserne så igen, men jeg har ikke lyst til at rejse. En rejsedestination skal udforskes på forhånd, synes jeg. Bøger, foldere og google. Det kan helt sikkert aflæses i min søgehistorik, hvis turen går til Toscana. Bedste seværdigheder, restauranter, vine og aktiviteter. At tage afsted uden at være klædt på til turen, passer mig simpelthen ikke. Jeg vil helst vide, hvad jeg skal glæde mig til – og ikke bare håbe på det bedste.

Ikke dermed sagt, at jeg ikke tager et spontant sving undervejs, men feriens rammer er lagt.

Annonce

Brug naturen

Der skal nok være en terapeut eller to, som synes, at man skal tage sig tid til bare at glo ud i luften i ferien – og det er sikkert sundt for nogle, men personligt er jeg altså mest til et tætpakket program.

Danmark – og Vejle - er et sandt mekka, når det kommer til udbuddet af oplevelsesmuligheder, og gode oplevelser bliver hængende på den ”mentale konto” længe efter.

Må jeg anbefale, at du springer på cyklen og bruger en dag på Bindeballestien. Strækningen fra Vejle til Bindeballe følger den gamle Vandelbanes spor. Der er dømt næsten bilfri zone, hvor naturoplevelser og kulturhistorie går op i en højere enhed.

Eller lad dig fryde på Grejsdalsstien, en 16 kilometer lang vandrerute mellem Vejle, Grejs og Jelling.

Vejle og omegn byder på utallige naturperler. Kongens Kær, Himmelpind, Ulbækhus, Daugård Strand, Randbøl Hede, Frederikshåb Plantage og Syvårssøerne for blot at nævne nogle stykker. Naturen giver ro i sindet, og der er perler nok i området til at fylde hele ferien.

Du kan også prøve at overnatte i det fri. Book eventuelt et shelter på udeliv.vejle.dk.

Sæt også tid af til oplevelser ved strand og fjord. Prøv at fange krabber, det er ikke kun for børn.

Når du i din ferie har været ved stranden - og fanget krabber - skal du selvfølgelig lave en krabbesuppe. Der er masser af opskrifter på nettet. Foto: Lars Saugbjerg

Faktisk kan man kokkerere en fremragende suppe på krabber, så find snor, klemmer – og spegepølse som madding – frem.Hvis du har brug for inspiration eller ideer til, hvor I kan tage hen, så prøv at kigge på Vejle Kommunes hjemmeside, hvor der er en oversigt over naturture i Vejle Kommune. Her kan du også downloade foldere om mange af naturområderne og turmulighederne.

Annonce

Har du set Danmark?

Mange kan blære sig med at have shoppet i Barcelona og New York – og besøgt Eiffeltårnet og pyramiderne.

Forleden tog jeg mig selv i at sige, at ferien "bare skulle holdes hjemme i år". Men sådan vil jeg ikke sige mere. Jeg vil skyde brystet frem og stolt berette om beslutningen. Der findes masser af spændende og interessante oplevelser i vores eget land. Og det er da lidt pinligt, hvis man aldrig har oplevet Rosenborg Slot, Rubjerg Mile, Skagen eller Mols Bjerge.

I dag er vi ikke ”bare hjemme", når vi holder ferie i Danmark. Vi har skam råd til at holde ferie i vores eget land - og det er også politisk korrekt i forhold til klimafordelene.

Det er ikke sikkert, at der er blå himmel over hele landkortet, men skidt. Lad bare vejret være lidt leverpostejfarvet, du skal nok få kulør i ansigtet alligevel. Og på et tidspunkt, hvor mørket og kulden igen sænker sig over landet, står rejseselskaberne garanteret i kø for at sende os sydpå. Så vil jeg overveje, om jeg her i løbet af sommeren har sparet nok ”klimapoint” sammen.

Men under alle omstændigheder skal rejsen bestilles i god tid. Den skal jo forberedes godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce