Annonce
Ugeavisen Vejle

Fire årtier med fed lyd: Vejlenserne vil stadig opleve den gode lyd i butikken

HiFi Klubben åbnede i Vejle i 2001, og bestyres i dag af Søren Christensen. PR-foto
Selvom mange køb i dag foregår i HiFi Klubbens onlineshop, oplever butikschef Søren Christensen fortsat et stort behov for at få den personlige rådgivning og for at teste udstyret i butikken på Nørrebrogade.

Vejle: Overpriser, forkerte produktoplysninger og en branche med et alt for stort - og kortsigtet - fokus på profit frem for den gode lydoplevelse. Det kendetegnede 1980’ernes hifi-verden, som var det vilde vesten for forbrugerne og gjorde ondt i hjertet på den audiofile Peter Lyngdorf.

Derfor grundlagde den unge iværksætter Danmarks Hi-Fi Klub med det formål at sikre, at kunderne rent faktisk fik et alternativ, de kunne stole på.

Hifi-klubben, som Peter Lyngdorfs livsprojekt skiftede navn til i 1994, kan nu fejrer 40 års jubilæum. Men selvom Billie Eilish og Ariana Grande for længst har skubbet Guns N’ Roses og U2 af tronen på hitlisterne, er både fokus og udfordringerne grundlæggende de samme, som da Peter Lyngdorf langede de første Cerwin-Vega-højtalere over disken.


Vores butiks rolle er i højere grad at være stedet, hvor kunderne tester udstyret og får den nødvendige vejledning, mens selve købet foregår online på vores hjemmeside.

Søren Christensen, butikschef hos HiFi Klubben i Vejle


– En af ambitionerne med klubben var at uddanne kunderne, så de ikke faldt for de falske tilbud og oppustede produktbeskrivelser. Og det er stadig vores opgave og vision i dag. For selvom kunderne med internettet har fået større adgang til viden om hifi, er der mere bullshit og falsk reklame end nogensinde før, siger Peter Lyngdorf i en pressemeddelelse.

Annonce

Søger lokal rådgivning

Det til tider uigennemskuelige marked for hifi på internettet får ifølge Søren Christensen, der er butikschef i HiFi Klubben i Vejle, mange til at besøge butikken på Nørrebrogade. Ønsket om at mærke hårene rejse sig i nakken, når man prøver udstyret og få svar på de spørgsmål, der opstår, når man shopper hifi-grej, er nemlig ikke blevet mindre til trods for internettet. Men hvor kunderne i 90’erne tog højtalerne under armen, når de forlod butikken, har opgaven ændret sig i butikken i Vejle.

For Søren Christensen og de hifi-interesserede kunder i Vejle er butikken i dag et showroom. Eller et  ”demo-rum”, som HiFi Klubben kalder dem. PR-foto

– Vores butiks rolle er i højere grad at være stedet, hvor kunderne tester udstyret og får den nødvendige vejledning, mens selve købet foregår online på vores hjemmeside, når kunderne har været på besøg. Men vi ser ofte, hvad kunderne ender med at købe, når de kommer ned i butikken og henter det udstyr, de har bestilt online, siger Søren Christensen.

Annonce

Fremtiden er demo-rum

I dag består kæden af tæt på hundrede fysiske butikker fordelt i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland og fem nationale onlinebutikker. Og det er online, at HiFi Klubben oplever den største vækst. Derfor kommer Søren Christensen og de hifi-interesserede kunder i Vejle ifølge Peter Lyngdorf til i højere grad til at opleve butikkerne som showrooms, eller ”demo-rum” som HiFi Klubben kalder dem, hvor kunderne prøver udstyret, inden de færdiggør købet online.

Denne strategi betyder ifølge Peter Lyngdorf, at fysiske butikker som den i Vejle fortsat kommer til at spille en nøglerolle for HiFi Klubben i fremtiden.

– Vi kan allerede se, at vores kunder har taget ideen om at prøve tingene i butikken og bestille det online til sig. Du kan læse nok så meget om et sæt højtalere, men det slår stadig ikke oplevelsen, hvor hårene rejser sig i nakken, som du kan få i de rammer og med den vejledning, der er i vores butikker. Derfor kommer vores fysiske butikker og demo-rum også til at spille en nøglerolle for HiFi Klubben og vores kunder i fremtiden, siger Peter Lyngdorf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce