Annonce
Ugeavisen Vejle

Flere års søgen er ovre: Her får Vejle ny tennishal

Vejle Tennis Klub har i mange år haft til huse ved stadion i Nørreskoven, hvor den selvejende institution Vejle Tennis Hal også ligger. Men her er ikke plads til at opføre endnu en hal, og efter at have været omkring Nørremarkshallen og Hældagerhallen er en kommende tennishal nu landet i VB Parken. Arkivfoto: Torben Juhler
Vejle Tennis Klub har besluttet at opføre en længe ønsket tennishal med to baner i VB Parken. Det er ganske tæt på det sted, hvor Thomas Gravesen og Kenneth Eskildsen bygger et stort padelcenter.

Vejle Nord: VB Parken har nu en del år fungeret som trænings- og kampanlæg for Vejle Boldklubs mange ungdoms- og seniorhold, men ketsjer- og batsporten vinder snart også terræn på Hellumvej i Vejle Nord.

Her har Thomas Gravesen og Kenneth Eskildsen, som tidligere omtalt, besluttet at opføre et stort center til padel, og nu følger et nyt byggeprojekt efter.

Vejle Tennis Klub har længe søgt den rette placering til en ny tennishal, og nu har klubben besluttet at opføre hallen til to tennisbaner og et såkaldt "tennis-experium" i VB Parken.

Annonce

Hvor padelcentret skal placeres ved indkørslen til fodboldanlægget, kommer tennishallen til at ligge i forlængelse af VB's klubhus, og dermed har tennisklubben langt om længe fået anvist en placering til projektet.

Dyrere at bygge i VB Parken

Tilbage i august 2019 bevilgede byrådet en kommunal lånegaranti, så klubben kan optage et lån på to millioner kroner til en tennishal, der løber op i en samlet anlægssum på 4,13 millioner kroner.

Hvis tennisklubben får opbakning til projektet på generalforsamlingen til maj, skal klubben selv løfte resten af investeringen, og tennisfolkene er stort set i mål med indsamlingen af penge. Men placeringen i VB Parken er ikke uden omkostninger, da der er konstateret uventede jordbundsforhold i området.

Sådan skal hallen finansieres

Vejle Tennis Klub planlægger at opføre en tennishal, som er budgetteret til at koste 4,13 millioner kroner. Klubben opererer med følgende finansiering af byggeriet i VB Parken.

  • Tilsagn fra Jelling Sparekasses Fond: 200.000 kr.
  • Tilsagn fra Lokale- og Anlægsfonden: 200.000 kr.
  • Nykredits Fond: 200.000 kr.
  • Sallingfondene: 320.000 kr.
  • Sydbanks Fond: 100.000 kr.
  • Private lån: 760.000 kr.
  • Klubbens egenbeholdning kontant og VTK medlemmer samt offentlig indsamling og sponsorer:  350.000 kr.
  • Lån hos Kommunekredit: 2.000.000 kr.

Der skal betydelig ekstra fundering til, hvilket ikke er en udgift, Vejle Tennis Klub har budgetteret med. Derfor har klubben søgt om et kommunalt tilskud på den halve million kroner, den ekstra fundering anslås at koste.

Annonce

Har undersøgt fire steder

De penge har et enigt kulturudvalg bevilget på en enkelt betingelse, ifølge formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv (K).


Jeg synes, at VB Parken er en fin placering til tennishallen. Jeg har ikke noget imod, at der kommer flere aktiviteter og mere liv deroppe.

Dan Arnløv (K), formand for kultur- og idrætsudvalget


- Det er det fjerde sted, tennisklubben har haft kig på, idet de tidligere har undersøgt mulighederne ved den eksisterende tennishal, ved Nørremarkshallen og ved Hældagerhallen. Men jeg synes, at VB Parken er en fin placering til tennishallen. Jeg har ikke noget imod, at der kommer flere aktiviteter og mere liv deroppe. Men inden vi frigiver pengene, skal klubben lige indhente et ekstra tilbud på funderingen, fortæller formanden.

Annonce

En hal opfylder ikke behovet

Når klubben ønsker at opføre en ny hal, skyldes det, at den nuværende og selvejende hal, Vejle Tennis Hal, der ligger ved klubbens udendørs anlæg på Helligkildevej, ikke opfylder behovet tilstrækkeligt for indendørs tennis.

Ifølge klubbens ansøgning til kommunen begrænser den manglende indendørs plads klubbens muligheder for at tilbyde nuværende og fremtidige medlemmer optimale forhold.

Med en fordobling af antallet af indendørs tennisbaner i kommunen vil klubben kunne udbyde tilstrækkeligt med holdtræning til klubbens juniorspillere og løfte holdtræningsopgaven om vinteren for spillere fra andre klubber i kommunen.

Annonce

Får et eksperimentarium med

For fastholdelsen af medlemmerne er det vigtigt at kunne tilbyde sporten året rundt for alle og ikke kun som en sommersport i dag. Samtidig forventer klubben, at en tennishal vil resultere i en tilgang af nye spillere ved at kunne tilbyde nye hold, der er målrettet unge, ældre og familier.

Den nye opvarmede stålhal skal også rumme et tenniseksperimentarium, som via et stort vinduesparti skal kunne ses udefra. De ekstra kvadratmeter skal give, hvad klubben beskriver som "en sjov og let introduktion til leg med ketsjer og bold og andre motoriske øvelser".


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce