Annonce
Ugeavisen Vejle

Fokus på brandsikkerheden i fjerde klasse

Brandvæsnet har med hjælp fra et amatørteater fremstillet en række videoklip, som sendes via YouTube til klasserne. På fotoet ses undervisning i forbindelse med "Bamses Branddag". Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Vejle: Trekantområdets Brandvæsen har i forbindelse med den landsdækkende brandforebyggelsesuge for skoleelever i uge 40 udviklet et koncept omkring brandforebyggelse. Konceptet hedder "40-4-Brandsikker" og henvender sig, som navnet antyder, til elever på fjerde klassetrin.

Konceptet er inspireret af "Bamses Brandskole", som netop er overstået. Efter sammenlægningen i 2016 af seks kommuners brandvæsner (Billund, Vejen, Middelfart, Fredericia, Kolding og Vejle) til Trekantområdets Brandvæsen har det imidlertid været et ønske at kunne nå ud med en form for ”Bamses Brandskole” til alle skolerne i de seks kommuner, og det er i den forbindelse, at konceptet er udviklet.

I praksis er der lavet videoklip, som eleverne kan se. Hver formiddag i løbet af uge 40 får skolerne derfor nogle videooptagelser om, hvordan man ikke skal omgås ild og eksempelvis elektriske apparater, komfurer og bål, som kan bruges til undervisning.

/gurpe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Annonce