Annonce
Ugeavisen Vejle

Fokus på frivillige: Bluesmusikken har nærvær og intensitet

Peter Buhl, formand for Bluesforeningen Crossroads, spiller ikke selv. Til gengæld er man ikke et sekund i tvivl om hans passion for bluesmusikken. PR-foto
Når Peter Buhl har fri fra arbejde, bruger han mange af sine vågne timer på at arrangere koncerter i Bluesforeningen Crossroads i Vejle.
Annonce

Vejle: Man skulle tro, at en dedikeret formand for Vejles Bluesforening Crossroads selv er udøvende musiker. Eller at han i det mindste kan spille et instrument. Men det er ikke tilfældet for Peter Buhl. Til gengæld er man ikke et sekund i tvivl om hans passion for bluesmusikken.

- Blues kan noget, som ikke ret mange andre musikgenrer kan. Bluesmusikken rører og går i kroppen på folk. Den har nærvær og intensitet, og det gør, at folk næsten altid vender tilbage, når de først har været til én blueskoncert, siger Peter Buhl.

Peter Buhl har været formand for Bluesforeningen Crossroads siden 2011. Foreningen arrangerer koncerter med bluesmusikere og -bands fra både ind- og udland på ”Spillestedet” i Bygningen, Vejle.

Hver tredje koncert, foreningen arrangerer, er totalt udsolgt, og det gør Crossroads til en af landets mest succesfulde bluesforeninger.

- Det er klart, at det også gør det sjovere at bruge sin fritid på det her, når der er så mange, der anerkender det høje niveau og bakker op om vores koncerter, siger Peter Buhl.

Frivillige i fokus

Ugeavisen Vejle sætter sammen med Vejle Kommune i den kommende tid fokus på frivillige i Vejle Kommune.

Peter Buhl, der er formand i Bluesforeningen Crossroads, er nummer to i rækken.

Kender du til nogen frivillige, der har en spændende historie at fortælle, hører vi gerne fra dig. Skriv til redaktion@ugeavisenvejle.dk.

Annonce

Frivillig ved et tilfælde

Da Peter Buhl i sin tid dukkede op til generalforsamlingen i bluesforeningen for at finde ud af, hvad foreningen gik ud på, var det ikke med en bevidst plan om at gå derfra som formand. Men da ingen andre meldte sig, trådte Peter Buhl til og blev fra dag ét både frivillig og formand for Crossroads. Og det har han ikke fortrudt siden.

- Jeg har altid nydt at gå til livekoncerter, og at jeg kan få lov til at dele min passion med andre, er helt fantastisk. Og så er det bare al arbejdet værd, når jeg står til koncerterne og kan se publikums reaktion, siger Peter Buhl.

Peter Buhl er én af Vejle Kommunes mange frivillige, der sørger for, at borgerne har et varieret udvalg af kultur- og fritidstilbud. Og til dem, der ikke har været til en af Peter Buhls blueskoncerter, har han en klar opfordring.

- Du er nødt til at komme herned og ikke bare høre musikken, men også mærke musikken og stemningen. Så lover jeg dig, at du er hooked, siger han.

Hver tredje koncert, foreningen arrangerer, er totalt udsolgt, og det gør Crossroads til en af landets mest succesfulde bluesforeninger, lyder det fra en stolt Peter Buhl. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce