Annonce
Ugeavisen Vejle

Fokus på frivillige: De unge har godt af at komme lidt væk fra skærmen

Kasper Holst er selv dedikeret mountainbikerytter og har kørt i otte år. PR-foto
Flere gange om ugen vælger Kasper Holst at hoppe i cykeltøjet for at træne byens børn og unge i at sno sig rundt på Vejles kringlede og bakkede mountainbikespor.
Annonce

Vejle: Det er søndag formiddag og Kasper Holst er ved at forklare ruten til de unge spirende cykeltalenter. Få minutter efter er de forsvundet ud af Søndermarksskovens snoede mountainbike-spor.

Der er ingen tvivl om, at der er fart på, når Kasper Holst træner byens unge i Mountainbike Club Vejle.

- Mountainbike er en super fed sport. Du får frisk luft og adrenalin i kroppen. Og så har de unge godt af at komme ud og få deres hoveder lidt væk fra skærmen derhjemme, siger Kasper Holst.

Fokus på frivillige

Ugeavisen Vejle og Vejle Kommune sætter i den kommende tid fokus på frivillige i Vejle Kommune.

Kasper Holst er med sin frivillige indsats i Mountainbike Club Vejle nummer tre i rækken.

Kender du til nogen frivillige, der har en spændende historie at fortælle, hører vi gerne fra dig. Skriv til redaktion@ugeavisenvejle.dk.

Annonce

Startede som solorytter

Kasper Holst har trænet børn og unge i mountainbike og cykelcross i cirka et år. Han er selv dedikeret mountainbikerytter og har kørt i otte år.

- I starten kørte jeg alene, men så hørte jeg om Mountainbike Club Vejle og meldte mig ind her. Det er en enormt fed sport at dyrke sammen med andre. Vi har et fantastisk fællesskab i klubben, fortæller Kasper Holst.

I dag træner han børn og unge tre gange om ugen i både cykelcross og mountainbike.

- Man tænker ikke rigtig over, at det er ens fritid man bruger på det. Jeg nyder jo også selv at komme ud. Og så er det enormt meningsfuldt, at jeg samtidig kan gøre en forskel for de her unge mennesker og give dem nogle træningsmuligheder og hjælpe dem med at udvikle sig og blive endnu bedre. Der er mange, der ikke kender til cykelcross, mener Kasper Holst.

Men for cykelentusiaster som Kasper Holst, er det en sport, der vinder mere og mere frem blandt de unge.

- I cykelcross har du bredere dæk end ved landevejscykling, så du kan køre i flere forskellige slags terræn. Nogle gange er du nødt til at hoppe af cyklen og bære den, hvis du for eksempel skal igennem et mudderområde. Du får udfordret både din teknik og kondition, og det synes de unge er vildt sjovt, lyder opfordringen fra Kasper Holst.

- Mountainbike er en super fed sport. Du får frisk luft og adrenalin i kroppen. Og så har de unge godt af at komme ud og få deres hoveder lidt væk fra skærmen derhjemme, siger Kasper Holst. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce