Annonce
Ugeavisen Vejle

Fokus på frivillige: Tilflyttere bør blive en del af det lokale foreningsliv

- Tilflyttere bør blive en del af det lokale foreningsliv, siger Vibeke Hegelund. Hun er frivillig i Kunstskabet i Børkop. PR-foto
Avisen fulgte Vibeke Hegelund, der bruger tid og krudt på at være frivillig i Kunstskabet i Børkop.
Annonce

Børkop: Selvom Vibeke Hegelund er gået på pension, har hun ikke tid til at læne sig tilbage i sofaen derhjemme. Hun bruger nemlig masser af tid og krudt på at være frivillig i Kunstskabet i Børkop.

Og selvom det er et stort arbejde, ville hun aldrig undvære det. Vi er med, da Vibeke Hegelund ankommer foran Brejning Kirke med bagagerummet, fyldt med kildevand og 187 goodiebags, som hun og de andre frivillige i foreningen Kunstskabet har brugt hele formiddagen på at pakke.

Nu skal der gøres klar til aftenens udsolgte koncert med De Kongelige Tre Tenorer, som foreningen har arrangeret.

- Altså, vi er jo også frivillige af egoistiske grunde. Vi gør det både, fordi vi synes det er sjovt, og fordi det er noget, vi gerne selv vil opleve. Og selvom det er et stort arbejde, så er det bare så fedt, når det lykkes, siger Vibeke Hegelund.

Frivillige i fokus

Det er Ugeavisen Vejle og Vejle Kommune som sætter fokus på frivillige i Vejle Kommune. I den forbindelse er turen kommet til Børkopområdet, hvor Vibeke Hegelund er fra Kunstskabet i Børkop er en del af en serie af artikler i Ugeavisen Vejle.

Vi bringer i samarbejde med Ugeavisen Vejle og Vejle Kommune her artiklen om Kunstskabets formand, Vibeke Hegelund.

Annonce

Tilflyttere bør dyrke foreningslivet

Kunstskabet i Børkop har cirka 500 medlemmer og er en af de største kunstforeninger i Vejle Kommune. De holder til i det gamle rådhus, hvor de på årsbasis har flere tusinde mennesker igennem.

- Vi har et helt fantastisk socialt samvær i Kunstskabet. Og noget af det, jeg virkelig synes er sjovt, er at hver gang man får en skør tanke, er der altid nogen til at hjælpe med at føre den ud i livet. Vores medlemmer griber altid ideerne og går i gang med det samme, siger Vibeke Hegelund. Selvom de fleste medlemmer i Kunstskabet er gået på pension, er der plads til alle i foreningen. Og Vibeke Hegelund opfordrer især nytilflyttere til at blive en del af det lokale foreningsliv.

- Det er en rigtig god måde for dig at lære dit nye lokalområde at kende. Du behøver ikke nødvendigvis at melde dig ind i bestyrelsen - så længe du deltager, siger Vibeke Hegelund.

- Og så skal man jo huske på, at hver gang der er et arrangement som det i Brejning Kirke i aften, er der nogle stole, der skal stilles frem, og nogle ting, der skal gøres klar. Det er noget, vi frivillige står for. Og vi kan altid bruge flere hænder.

Klokken runder 19, og Brejning Kirkes døre åbner for de mere end 180 mennesker, der har købt billet til aftenens koncert. Vibeke Hegelund sætter sig ved indgangen og krydser af og deler kildevand ud til koncertgæsterne.

Da dørene lukker, kan Vibeke Hegelund glæde sig over, at hun nu får lov til selv at nyde aftenens koncert med De Kongelige Tre Tenorer.

Kunstskabet i Børkop har cirka 500 medlemmer og er en af de største kunstforeninger i Vejle Kommune. PR-foto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce