Annonce
Ugeavisen Vejle

Ford dropper benzinbiler i 2030: Bilimportøren bygge ny elbilfabrik i Tyskland til det europæiske marked

Om ni år er det slut med benzinbiler fra Ford. Men allerede Fra marts går det løs, når Ford lancerer den nye fuldelektriske Mustang Mach-E. PR-foto
Ford bygger ny elbilfabrik i Tyskland, og fra 2030 vil der ikke længere blive solgt benzinbiler i Europa.
Annonce

Motor: Ford tager et stort skridt i overgangen mod elektriske biler i Europa med en investering på over 6 milliarder kroner i virksomhedens fabrik i Køln. Derudover vil samtlige af Fords personbiler i Europa være elbiler i 2030.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Med elektrificeringen følger Ford i hælene på engelske Jaguar Land Rover, der tidligere på ugen fortalte, at Jaguar fremover ska være et rent elektrisk bilmærke.

Ford vil tilbyde alle sine personbiler som minimum plug-in-hybrider i 2026 i Europa. Efterfølgende vil alle europæiske personbiler fra Ford være fuldt elektriske i 2030.

Investeringen i Fords fabrik i Køln, Tyskland, skal modernisere fabrikken. Det er meningen, at Ford vil bruge faciliteterne til at udvikle og bygge sin første europæisk producerede fuldelektriske personbil fra 2023. Det overvejes også, om endnu en elbil skal produceres på fabrikken, som bliver Fords første af sin slags i Europa.

- Omstrukturering har givet os sorte tal på bundlinjen igen, og vi ser frem til næste fase af overgangen til en fuldt elektrificeret fremtid for Ford Europa, siger Stuart Rowley, Ford Europas præsident.

Omkostningerne for Fords europæiske omstrukturering løber op i over seks milliarder kroner over de næste 2 år, og indebære blandt andet et mere målrettet europæisk modelprogram og nye samarbejder med både Google og Volkswagen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce