Annonce
Ugeavisen Vejle

Forening melder klar: Nu skal benene i gang igen

Evy Deventier Pedersen og Leif Karlsson fra Gangsportsforeningen Wæthæl. Wæthæl er i øvrigt et gammelt dansk ord, som betyder vadested. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Gangsportsforeningen Wæthæl byder igen på vandreture, hvor natur, socialt samvær og motion spiller sammen.
Annonce

Vejle: Sålerne er ikke blevet slidt længe. Aktiviteterne i Gangsportsforeningen Wæthæl lukkede nemlig ned i forbindelse med corona, men nu skal bentøjet løsnes op igen, stille og roligt.

Foreningen vader i gode tilbud for alle, der kan lide frisk luft, socialt samvær og hyggelige gåture. Naturen kommer tættere på, når man er på gåben.

- Jeg bliver motiveret, når jeg ser alle de glade vandrere, der får naturoplevelser, som de ikke kunne have fået derhjemme ved køkkenbordet, lyder det fra foreningens formand gennem 38 år, Leif Karlsson.

Det er slut med at gå derhjemme som løve i et bur. Allerede torsdag 6. august starter de første aftentraveture, og derefter vil der være aftenture klokken 18.30 hver torsdag og tirsdag - indtil videre. Foreningen følger naturligvis coronaretningslinjerne.


- Jeg bliver motiveret, når jeg ser alle de glade vandrere, der får en naturoplevelse, som de ikke kunne have fået derhjemme ved køkkenbordet,

Leif Karlsson, Wæthæl


Torsdagsturene får en længde på cirka tre og seks kilometer. Turene bliver gået i et tempo så alle sagtens kan følge med.

Tirsdagsturene bliver lidt længere.

Annonce

Gang er sundt

Vandring er en aktivitet, som flere og flere har fået øjnene op for. I 2013 havde Dansk Vandrelaug et medlemstal på 7620. I år lyder tallet på 10.432.

Wæthæl er en gangsportsforening, der i den grad rører på sig; med rundt regnet 150 ture om året.

Wæthæl mener, at der skal flere vejlensere med ud at gå i dejlige skove, langs de mange strandarealer og ikke mindst ådale, som Vejle Kommune er så rig på. Gang tæller nemlig også som motion, og der skal ikke så meget til for at opnå en gavnlig effekt.

En undersøgelse har vist, at blot 20 minutters rask gang hver dag reducerer risikoen for tidlig død med 16-30 pct. Gang er godt for hjerne og knogler - og nedsætter risikoen for alvorlige sygdomme.

Annonce

Efterårsvanding

De større arrangementer i Wæthæl lader stadig vente på sig, men sæt kryds i kalenderen lørdag 3. oktober, hvor en efterårsvandring kommer til at indeholde fire forskellige valgfrie distancer på nordsiden af Vejle Fjord.

- Vi plejer også at tage på gåture udenbys 1-2 gange om måneden. Det er altid rart at se andre omgivelser - og opleve, hvordan andre tilrettelægger ruter og etablerer markeringer, fortæller Leif Karlsson.

Formanden erkender, at tilslutningen til den slags ture er faldet. Tidligere kunne foreningen samle en busfuld, og de store, lokale vandringer trak folk af huse.

- Til den Østjyske Vandring skærtorsdag kom der op mod 600 deltagere. Sidst var vi 225. Men jeg er overbevist om, at sporten igen går mod bedre tider. Folk vil i gang efter corona, og mange har et ønske om at opleve naturen og det sociale vandreliv.

Gangsportsforeningen Wæthæl har cirka 70 medlemmer.

Annonce

Alle kan gå med

Wæthæl startede som en velgørenhedsforening, som samlede penge ind til fire børnehjem i Vejle gennem en såkaldt eventyrmarch. Det sluttede i midten af 80'erne, da børnehjemmene blev nedlagt. I dag kører Wæthæl som en selvstændig idrætsforening, men velgørenhed er stadig på dagsordenen, blandt andet med støtte til Vejle Hospice Center.

Når foreningen afholder sine store arrangementer cirka seks gange om året, er det tur- og ruteudvalget, der tilrettelægger distancerne. Men de ugentlige ture bliver lavet på stedet, når deltagerne dukker op.

- Vi ser lige folk an. På de ugentlige ture skal alle jo kunne følge med, og det kan de - også selvom der er mange hvidhårede imellem, forsikrer 81-årige Leif Karlsson.

På med traveskoene

Gåture er god motion, og alle er velkomne hos Gangsportsforeningen Wæthæl.

Både torsdags- og tirsdagsturene har start og mål fra Langelinies Skole. Om torsdagen startes der fra skolegården, og om tirsdagen startes der fra p-pladsen ind mod Vor Frelser Kirke.

Efter traveturene om torsdagen serveres der gratis kaffe, ind imellem med lidt sødt eller forskelligt brød til.

Gangsportsforeningen Wæthæl udsteder gratis medlemskaber for resten af året 2020 med start fra 6. august og frem til 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Ugeavisen Vejle

Kunst er det vi spiller på

Annonce