Annonce
Ugeavisen Vejle

Forlænger udstillingsperiode: Folk er vilde med guldskatten

Guld & Kaos var planlagt til at lukke i december måned, men på grund af den store interesse, forlænges den til 22. marts næste år. Dermed vil Hjarnø-skatten stadig kunne ses, når et andet skattefund - nemlig Uhrhøj-skatten - vender tilbage til Kulturmuseet Spinderihallerne. Foto: Kenneth Stjernegaard for VejleMuseerne.
Annonce

Vejle: Publikum strømmer til Kulturmuseet Spinderihallerne for at se de arkæologiske udstillinger.

- Der er ikke er noget som en ægte guldskat, der kan få folk op af sofaen, siger arkæolog og museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul.

Så da muligheden for at forlænge særudstillingen Guld & Kaos, der viser Hjarnø-skatten og fortæller om jernalderens guldofringer, opstod, greb museet den, og udstillingen kan derfor ses indtil 22. marts 2020.

Guld & Kaos var planlagt til at lukke i december måned, men på grund af den store interesse, forlænges den altså. Dermed vil Hjarnø-skatten stadig kunne ses, når et andet skattefund - nemlig Uhrhøj-skatten - dukker op i det nye år.

I weekenden, lørdag 7. og søndag 8. december, vil guldsmed Niels Vase, der har genskabt flere af smykkerne fra Hjarnø-skatten, være til stede i udstillingen og vise sit håndværk frem.

Kulturmuseet Spinderihallerne er åbent tirsdag til søndag klokken 10 til 17. Der er gratis adgang. /LASAU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce