Annonce
Ugeavisen Vejle

Fra politiets døgnrapport

Nytårsaften har ifølge TrekantBrand været relativ rolig i Vejle. Udover villaen på Niels Bugges Vej lød der også meldinger om et rækkehus i flammer på Overgade i Børkop, men i sidstnævnte tilfælde var der ikke meget at komme efter. Arkivfoto: Mette Mørk
Ugeavisen har set nærmere på, hvad politi og brandvæsen har haft travlt med.
Annonce

Vejle: Ugeavisen har samlet de vigtigste 112-nyheder fra dagene omkring nytåret. Her får du de vigtigste nyheder.

Annonce

Hus totalskadet

Vejle: En villa på Niels Bugges Vej i Vinding er totalskadet efter nytårsaften.

- Hele taget er brændt eller har brandskader. Det er omfattende, fortæller indsatsleder Kristian Müller fra TrekantBrand.

Alarmen lød klokken 19.48, og det er endnu uvist, hvordan branden opstod. Beboerne var umiddelbart ikke hjemme, men det var deres kat.

- Der var en kat hjemme, som blev hjulpet ud i et bur til sine ejere. Så ingen kom heldigvis til skade, siger indsatslederen om branden på villavejen.

Nytårsaften har ifølge TrekantBrand været relativ rolig i Vejle. Udover villaen på Niels Bugges Vej lød der også meldinger om et rækkehus i flammer på Overgade i Børkop.

- Da vi kom frem, kunne vi imidlertid se, at der var brand i en dobbeltcarport tæt på huset. Carport og bil udbrændte, men huset gik heldigvis fri.

- Vi har haft de to større brande, men ellers har det været en relativ rolig nytårsaften. Vi har kørt en del, men det har mest været ud til ild i fyrværkeri på veje og i skraldespande, oplyser Kristian Müller.

Annonce

20-årig fængslet

Vejle: En 20-årig mand fra Vejle er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete nytårsdag, fredag, ved Retten i Kolding. Det skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Den unge mand så sig nytårsaften gal på politiet, der patruljerede i Finlandsparken i Vejle.

Det oplyser Torben Wind, der er vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

- Det var en 20-årig, der skød efter politiet med noget fyrværkeri. Han blev derefter anholdt, siger Torben Wind.

Vagtchefen tilføjer, at den 20-årige skød mod en patruljevogn, og at ingen kom til skade.

Anholdelsen fandt sted klokken 23.45.

Annonce

En rolig nytårsaften

Vejle: Vejlenserne havde lyttet til statsminister Mette Frederiksen (S) inden nytårsaften. For de mødtes umiddelbart ikke i større forsamlinger i det offentlige rum, end de måtte.

Det fortæller vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands Politi.

- Vi har fået flere anmeldelser, der gik på, at forsamlingsforbuddet skulle være overtrådt. Men det har vi ikke kunnet konstatere, når vi kom frem, sagde han til avisen nytårsmorgen.

Dermed har politiet ikke udstedt bøder for at overtræde forbuddet om at forsamles mere end 10 personer i det offentlige rum til nogen i Vejle eller hele i politikredsen for den sags skyld i løbet af nytårsaften og -nat.

I det hele taget melder Sydøstjyllands Politi om et ganske roligt døgn.

- Vi har ikke haft mange episoder med vold og uro i kredsen, så det har været en relativ rolig nytårsaften. Folk har bare hygget sig, sagde vagtchef Torben Wind.

Klokken 21.15 blev en 22-årig mand stoppet på Moldevej. Han blev anholdt og taget med ind på stationen for at få taget en blodprøve. Mistanken gik på, at han var påvirket af euforiserende stoffer.

Annonce

Få skader

Vejle: Skadestuen på Kolding Sygehus, der modtager patienter fra blandt andet Vejle, melder om en relativ rolig nytårsaften.

- I løbet af natten, altså fra klokken 23 og frem til morgenstunden, har vi haft 30 patienter inde. Så det er mere end en normal torsdag, men samtidig er der tale om en relativ stille nytårsaften i forhold til tidligere, sagde overlæge Lars Rottwitt fredag morgen.

Han har ikke selv været på arbejde i løbet af natten, men stået klar, hvis der blev brug for ham og hans ekspertise. Hvilket der ikke gjorde.

Ifølge overlægen kom en tredjedel af patienterne ind med skader, der relaterer sig til fyrværkeri. Ni havde skadet hånden eller hænderne og én øjnene.

- Men det har heldigvis været i den lettere ende. Fire af dem følger vi op på internt, mens én bliver fulgt op i Odense. Vedkommende med øjenskader bliver behandlet hos en privatpraktiserende øjenlæge, oplyser Lars Rottwitt.

Mest indtryk gjorde en dreng, som kom ind med et par beskyttelsesbriller, der var sprængt itu.

- De var skudt i stykker. Men man kan sige, at han og hans øjne blev reddet af dem, hvilket bare viser, hvor vigtigt det er at have beskyttelsesbriller på, fastslog overlægen.

Annonce

Fik taget en blodprøve

Vejle: En kvinde fik ikke set sig ordentligt for, da hun onsdag eftermiddag drejede til højre ind på Fredericiavej fra Vindinggård Ringvej.

Hun kørte dermed direkte ind i en bil, der kørte lige ud ad den store indfaldsvej.

Kvinden er 46 år og kommer fra Vejle. Hun blev taget en tur med på stationen for at få taget et blodprøve.

- Mistanken går på, at hun var påvirket af alkohol, oplyser vagtchef John Skytt fra Sydøstjyllands Politi.

Den anden bil blev ført af en 32-årig mand fra Børkøp. Ifølge politiet skete der kun materiel skade ved sammenstødet, der fandt sted klokken 17.43. /larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce