Annonce
Ugeavisen Vejle

Friluftsråd klar med økonomisk håndsrækning: Spejdere får penge til at rive depothus ned

Spejderne i Bredballe snart får et nyt hus i stedet for det gamle, slidte i Ekkodalen. Men først rives depothuset ned med midler fra Friluftsrådet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Vejle: De grønne og blå spejdere og øvrige brugere af Bredballe Spejdercenter kan inden længe vinke farvel til deres depothus ved klubhuset i Ekkodalen i Bredballe.

50.000 kroner har spejdercentret modtaget fra Friluftsrådets lokalforeningspulje ved den seneste uddeling i juni 2020, og Gitte Spanglev Eriksen, DDS Ørnebjerg og bestyrelsesformand i husudvalget i spejdercentret fortæller, at depothuset allerede i weekenden blev tømt ting, så det er klar, når nedrivningstilladelsen kommer fra kommunen.

- Vi har søgt kommunen om at rive depothuset ned og at bygge nyt op, og vi mangler nu blot tilladelsen, så jeg kan ikke sige endnu, hvornår vi går i gang. Men vi begyndte så småt at tømme huset forrige weekenden, fortæller hun.

Annonce

Hvor gærdet er højest

Projektet indbefatter, at depothusets kælder bevares, mens selve huset jævnes med jorden. En ny "dobbelt-garage" skal så opføres.

Da der er toilet i depothuset, får spejderne stillet en sponsoreret toiletvogn til rådighed i mellemtiden.

Depothus-renoveringen er i øvrigt del af en større og meget længe ønsket omgang for spejdercentret i Ekkodalen, hvor faciliteterne længe har været godt slidt. Og så kan KFUM-sloganet om, at "vi springer over, hvor gærdet er højest" pludselig passe som fod i hose med planerne.

Klubhuset bliver nemlig også jævnet med jorden, og nyt bygget op, når arkitekttegninger og tilladelser er på plads. Det vil dog først iværksættes, når depothuset står klar, oplyser Gitte Spanglev Eriksen.

Klubhusets renovering lader sig gøre efter, at budgetforliget i kommunen på en million kroner og en velvillig, lokal sponsors tildeling af yderligere en halv million kroner har finansieret projektet, oplyser en glad Gitte Spanglev Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce