Annonce
Ugeavisen Vejle

Friluftsrådet giver Vejle topkarakter

Bindeballestien er et besøg værd for både vandrere og cyklister. Foto: Mads Fjelds Christensen
Vejle Kommune får som den eneste ud af 13 kommuner topkarakter i en ny undersøgelse af kommunernes formidling af stier og vandreruter.
Annonce

Vejle: Vejle har noget særligt at byde på. Og kommunen er god til at fortælle om herlighederne.

Det er let at finde information om stier og ruter online på websider samt i trykte pjecer, infotavler og magasiner.

Indsatsen er så god, at Vejle har fået topkarakter i Friluftsrådets nye undersøgelse omkring danske kommuners formidling af friluftsliv.

I alt har Friluftsrådet undersøgt 13 kommuner fordelt i alle regioner.

- Vi er bevidste om, at det kommer vores borgere til gode, når vi kan tilbyde fantastiske naturoplevelser. Så vi arbejder målrettet på at skabe gode vandreruter og mange forskellige aktivitetsmuligheder til friluftslivet, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

- Vi har igennem flere år lagt vægt på at levere mere natur og samtidigt sikre en bedre adgang til et aktivt friluftsliv via vores formidling, så vi sætter stor pris på den anerkendende topkarakter fra Friluftsrådet, siger formanden.

De 13 tilfældigt udvalgte kommuner er Vesthimmerland, Frederikshavn, Syddjurs, Lemvig, Silkeborg, Vejle, Langeland, Aabenraa, Kalundborg, Stevns, Ishøj, Bornholm og Helsingør.


Vi arbejder målrettet på at skabe gode vandreruter og mange forskellige aktivitetsmuligheder til friluftslivet.

Karl Erik Lund, formand for natur- og miljøudvalget


I bedømmelsen af Vejles formidling skriver Friluftsrådet: Vejle Kommune går langt for at skabe god og brugervenlig information om kommunens stier og ruter med et interaktivt kort over samtlige stier og ruter på kommunens hjemmeside med søgefiltre, informationer og links til mere inspiration. Der er både udviklet plakat og magasin og en app med GPS, der kan bruges på mobiltelefon.

Annonce

God formidling hjalp under Corona-krise

Under coronakrisen har der været en ekstraordinært stor søgning mod udelivsaktiviteter.

- Vi har haft rygende travlt i vores afdeling for natur og friluftsliv her under coronakrisen. Det er dog kommet os fantastisk godt igen, at vi har prioriteret vores formidling højt. Derfor kan vi nu hurtigt hjælpe borgere og gæster i kommunen med en let adgang til de informationer, de har brug for, når vil ud at vandre, løbe, cykle eller bare finde sig et sted i ro og fred, siger Klaus Enevoldsen, afdelingsleder for natur og friluftsliv.

Han peger på, at successen bag den gode formidling ikke mindst skyldes samarbejdet på tværs af forvaltningerne i kommunen samt med turisterhvervet og lodsejerne ude i naturen.

Og borgerne i Vejle kvitterer med tilfredshed. En undersøgelse fra 2019 viser, at de generelt er glade for formidlingen, og at de bruger naturen mere end landsgennemsnittet. Faktisk bliver Vejles naturområder brugt 5,8 millioner timer om året, hvilket svarer til 5,5 millioner besøg. Til sammenligning har Legoland, Lego House og Lalandia årligt 2,6 millioner besøgende - tilsammen.

Inspiration

Hvis du holder din ferie herhjemme til sommer, så find inspiration til at opleve Vejles mange unikke naturoplevelser på websiden udeliv.vejle.dk

Her kan du let og hurtigt se alt samlet eller vælge at sortere og se enten vandreruter, turforslag, seværdigheder, shelter- og teltpladser, hytter og skovområder samt skovlegepladser, badestrande, MTB-spor og meget mere.

Du finder i øvrigt mere om natur og friluftsliv i Vejle og omegn på:

vejle.dk/borger/vaer-aktiv/aktiv-i-naturen/

okolariet.dk/ta-ud-i-naturen

vejleaadalogfjord.dk/

udeliv.vejle.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce