Annonce
Ugeavisen Vejle

Frisøren har klippet konceptet til

Martine Hartvig Martinsen i sin salon. Hendes forretning byder på mere end en ny frisure. Foto: Lars Saugbjerg
Handel på landet. I landsbyen Bredal går Martine Hartvig Martinsen mod strømmen. Den engagerede frisør driver forretning i den gamle brugs.
Annonce

Vejle: Vi lever i en tid, hvor forretninger i de mindre landsbyer ikke har en ærlig chance. De må lade livet i konkurrencen med "storbyernes" butikker og gode tilbud. Eller må de? Ikke hvis man spørger Martine Hartvig Martinsen.

Kører man gennem den lille landsby Bredal nordøst for Vejle kan man ikke undgå at få øje på et stort skilt ved bygningen, der tidligere husede byens brugs. En pil peger ind i gården, hvor der er masser af gratis parkeringpladser. Indenfor tager den 43-årige forretningskvinde imod.

- Velkommen til Bredal. Der sker lidt herude på landet.

Det kræver et vist gåpåmod at åbne forretning i Bredal, men Martine Hartvig Martinsen har tilsyneladende det drive, der skal til. Til april er det et år siden hun slog sig ned som selvstændig i de gamle brugs-lokaler. Lux By Hartvig hedder stedet, en frisørsalon, der ikke kun er en frisørsalon.

Lux By Hartvig

Martine Hartvig Martinsen er 43 år, gift med Christian og bosiddende i Bredal med sine tre børn; de to snart voksne drenge André og Marco samt datteren Anna-Sofie.

Hun er uddannet på den fireårig frisøruddannelse i 2000. I syv år har hun arbejdet for Revlon, med salg, forretningsudvikling og undervist i de nyeste trends inden for klip og farve. Hun har undervist og lavet frisørshows i Danmark, Sverige, Paris, Lissabon og Barcelona.

Lux by Hartvig åbnede 1. april 2019 og er mere end en frisørsalon. Her finder man også ting til boligen, brugt og nyt, alt fra keramik og lamper til barsels- og værtindegaver. Som noget nyt sælger hun også nyt dametøj.

Annonce

Fyldt med en masse

Alt er til salg.

- Engang var der en kunde, som købte spejlet på badeværelset.

Udsmykningen på væggene er til salg. Det samme er lamperne og alt andet i frisørsalonen. I et stort, tilstødende lokale har frisøren indrettet en forretning, der er fyldt med... en masse. Nye og brugte ting. Kunsthåndværk, unika. Et skab, en kande. Hæklede ting, tasker, smykker, glas og lotion.

Martine Hartvig Martinsen bor i Bredal med sin familie, hundrede meter fra sin forretning

- Vi har boet i Bredal i 10 år. Det er en engageret lille landsby, der er en del af BEAT, som står for Bredal, Engum, Assendrup og Tirsbæk. Jeg sidder også i lokalrådet, og er på den måde en del af et samfund, som vokser støt. Bredal er en by med et stærkt sammenhold. Folk tror måske, at det er en lille soveplet, men det er det faktisk slet ikke, fastslår Martine Hartvig Martinsen.

Annonce

Plussalg

Kender man hinanden i Bredal?

- Ja. Det er meget intimt. Og jeg har oplevet en enorm lokal opbakning, for alle vil jo gerne have, at der sker noget i byen. For mig giver det mening at tilføre noget til lokalområdet, og hvorfor ikke åbne en forretning her - i stedet for at køre ind til Vejle, finde en parkeringsplads og betale det dobbelte i husleje, siger Martine Hartvig Martinsen.

I øvrigt påpeger hun en udfordring, der rammer mange frisører. Det vigtige ekstrasalg af shampoo og balsam er rykket ud på nettet.

- Så skal dine klippepriser enormt højt op, for at tingene hænger sammen. Men jeg har mit plussalg i noget andet, nemlig i forretningen ved siden af, forklarer hun.

I det tilstødende lokale kan man finde et hav af forskellige varer. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Mega hit

Det kræver en kreativ hjerne at holde "suppen varm", og Martine Hartvig Martinsen udvikler hele tiden sin forretningsmodel. Som hun siger:

- Man skal gøre noget, før der sker noget. Og jeg trives med nye tiltag, uanset om det er en udsalgsdag med champagne, en tøseaften med fokus på makeup, em markedsdag med grillpølser - eller de fire nye tøjmærker, jeg netop har taget ind. Planen er også, at der skal vin og special øl på hylderne, lyder det fra Martine Hartvig Martinsen.

Et tiltag, som har været en stor succes i landsbyen, er drop-in for mænd.

- Hver anden mandag har jeg herre-drop-in fra klokken 18 til 22. Så kommer mændene ind, drikker en kold øl eller en kop kaffe - og bliver klippet efter tur. Det er simpelthen blevet et mega hit, lyder det energisk fra iværksætteren.

Sortimentet er bredt, og kunden skal helst blive overrasket over udbuddet, lyder det fra Lux By Hartvig. Foto: Lars Saugbjerg
En barselsgave kan man også finde i forretningen. Foto: Lars Saugbjerg
Smykker er også en del af sortimentet. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce