Annonce
Ugeavisen Vejle

Frivillige i fokus: Jesper træner unge i e-sport

Jesper Hyldebrandt Bjerre startede e-sportsforeningen under Bredballe IF, da hans egen søn begyndte at interessere sig for e-sport. PR-foto
Da Jesper Hyldenbrandt Bjerres egen søn for alvor begyndte at spille computer hjemme på værelset, besluttede han sig for at skabe et sted, hvor de unge kunne mødes og spille sammen. Forældre skal huske at engagere sig i børnenes hverdag, mener Jesper Hyldenbrandt Bjerre.

Vejle: - Molo cars og smoke CT, hvem kan dem? Og så mangler vi en molo dark. Jesper Hyldenbrandt Bjerre er ved at uddele roller til aftenens kamp, hvor Bredballe IF esport skal dyste mod en af de rivaliserende klubber i computerspillet CS:GO.

Vi er i Hældagerhallen i Vejle, hvor et lokale er omdannet til et lille gaming center. Her er skærme, tastaturer i lysende neonfarver og et stort skilt på væggen med ordene ”FORTNITE”. Og så er rummet fyldt med unge drenge, som er ved at varme op.

- Jeg har 22 års erhvervserfaring inden for it-udvikling, og det trækker jeg enormt meget på som træner i CS:GO. Jeg kan bidrage med taktiske analyser af kampene og på den måde hjælpe drengene til at blive bedre, fortæller Jesper Hyldenbrandt Bjerre.

Frivillige i fokus

Ugeavisen Vejle sætter sammen med Vejle Kommune i den kommende tid fokus på frivillige i Vejle Kommune.

Jesper Hyldebrandt Bjerre er som frivillige i e-sportsforeningen under Bredballe IF nummer et i rækken.

Kender du til nogen frivillige, der har en spændende historie at fortælle, hører vi gerne fra dig. Skriv til redaktion@ugeavisenvejle.dk.

Annonce

E-sport er populært

Jesper Hyldebrandt Bjerre startede e-sportsforeningen under Bredballe IF, da hans egen søn begyndte at interessere sig for e-sport. Og selvom det i dag kun er halvandet år siden, så er Bredballe IF esport allerede oppe på mere end 100 medlemmer fordelt på 10 hold.

- At vi allerede har så mange medlemmer, er et tydeligt bevis på, at e-sport er en social sport, hvilket mange måske ikke lige tror. Drengene lærer både noget om at kommunikere og arbejde sammen som et hold ved at komme herned, og det er en kæmpe gevinst, som de også kan trække på i andre sammenhænge.

Annonce

Bruger gerne sin fritid på e-sport

I starten brugte Jesper Hyldenbrandt Bjerre, hvad der svarer til en fuldtidsstilling i sin fritid på at få e-sportsforeningen op at køre. I dag bruger han fem-seks timer om ugen på at drive Bredballe IF esport. Men for ham er det en vigtig investering.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi som forældre engagerer os aktivt i vores børns liv og hverdag. Vi skal ikke bare sætte børnene af ved kantstenen til deres fritidsaktivitet og så køre vores vej. I dag kan min søn og jeg tale sammen om e-sporten, som jo fylder meget i hans hverdag, og det er enormt værdifuldt for os begge to.

Kampen går i gang og drengenes fokus er nu rettet 100 procent mod skærmene, samtidig med at de råber advarsler og koder til hinanden. Kampen slutter klokken 20, hvor rummet bliver indtaget af foreningens oldboys hold. Her går mange af drengenes forældre for også at lære at mestre e-sporten.

Bredballe IF esport er i dag oppe på mere end 100 medlemmer fordelt på 10 hold. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce