Annonce
Ugeavisen Vejle

Gå i Egtvedpigens fodspor: Ny vandrerute på 14 kilometer

Den nye 14 km lange vandrerute ’Egtvedpigens Fodspor’ går gennem noget af Danmark smukkeste natur. Foto: Ole Wisler, Natur & Udeliv, Vejle Kommune
"Egtvedpigens Fodspor", hedder en ny rute, som snor sig igennem noget af Danmarks smukkeste natur. Den officielle åbning er udskudt på grund af corona-restriktioner, men ruten er klar og afmærket med orange pile hele vejen.

Vejle: Det er populært at vandre en tur. Og nedlukningen i forbindelse med covid-19 har ikke gjort det mindre attraktivt at snøre vandrestøvlerne.

Der er stor efterspørgsel på nye vandreruter, så det er godt nyt, at ruten "Egtvedpigens Fodspor" nu er klar til at blive betrådt. 14 kilometer i Vejle Ådal.

På turen rundt, der tager fire-fem timer alt efter tempo og pauser, vandrer du langs både Vejle og Egtved Å. Og du kommer op at vandre på skrænterne langs ådalen, hvor du får fantastiske udsigter. Landskabet veksler mellem åbne overdrev og tætte bevoksninger. Der er åer og søer, og en righoldig natur med masser af dyr, fugle, insekter, planter og svampe.

Det var her, Egtvedpigen vandrede for mere end 3.000 år siden. Den unge kvinde på 16-18 år døde en sommerdag i året 1370 f. Kr. Hun blev begravet i en egetræskiste sammen med sine personlige ejendele og forseglet i en gravhøj ved Egtved Holt.

Den fortælling og mange flere, samt et kort over vandreruten, kan du finde på de skilte, der er opstillet ved otte p-pladser rundt langs ruten.

Egtvedpigens fodspor er en ny vandrerute i Vejle ådal. Der er otte p-pladser langs ruten.

- Den nye "Egtvedpigens Fodspor" er en kæmpegevinst for området. Den rummer netop det, som gør, at en vandretur scorer toppoint: Den er varieret, har en god længde, rummer ro, ren natur, gode kulturfortællinger og smukke udsigter, siger Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og idrætsudvalget, i en pressemeddelelse.

Rutens 14 kilometer er markeret med tydelige orange pile hele vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Rock i Byparken: Her er navnene

Annonce