Annonce
Ugeavisen Vejle

Gå på opdagelse i Alkymistens Laboratorium

Man kan opleve over 100 forskellige farvenuancer i Alkymistens Laboratorium. Foto: Emil Brøbech
Bliv klogere på kemi, medicin, natur og meget mere, når Vejle Kunstmuseum åbner op for den nye udstilling "Alkymistens Laboratorium".
Annonce

Vejle: Besøgende kan gå på opdagelse i alkymistens skuffer og skabe, høre lydhistorier om forunderlige objekter, være med til at skabe fantasidyr, undersøge forskellen på spiselige, medicinske og giftige planter, opleve over 100 forskellige farvenuancer og interagere med et foranderligt skyggerum, og det er endda kun nogle af aktiviteterne i den nye udstilling "Alkymistens Laboratorium" på Vejle Kunstmusem.

Den åbner lørdag 12. oktober, hvor Katrine Bille, kendt fra Lille Nørd på DR Ramasjang, giver koncert.

Annonce

Involverende kunst

Udstillingen har allerede besøgt både Vendsyssel Kunstmuseum og Skovgaard Museet i Viborg. Udstillingens koncept og indhold er skabt af billedkunstner Cecilia Westerberg, og den er blevet rost i en evalueringsrapport til Nordea-Fonden, forfattet af forsker Louise Ejgod fra Center for kulturevaluering på Aarhus Universitet. I rapportens konklusion står blandt andet: "Udstillingen lykkes med at tilbyde en umiddelbar, engagerende oplevelse for børn, der appellerer til deres lyst til at involvere sig."

- Cecilia Westerberg har med denne udstilling skabt noget helt unikt for børns møde med kunst. Vores fokus på et sanseligt, kreativt og aktivt møde med billedkunst har vist sig at gøre en stor forskel for børn. Vi glæder os til at se rigtig mange af dem i Vejle, i selskab med deres familier, bedsteforældre og skoleklasser. Men vi må nok skuffe de børn, der forventer at kede sig på kunstmuseet! siger Trine Grøne fra Vejle Kunstmuseum i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce