Annonce
Ugeavisen Vejle

Gastronomisk gæstebud i højt gear

Vinderen Magnus Brandenburg Carlsen fra Gourmetrestauranten Alchemist i København serverer her for Per Mandrup, som er daglig leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv. Foto: Søren Gammelmark
Der var tænkt over retterne, da gourmetkokke fra hele landet dystede om Kartoffelprisen 2020. Kokkekonkurrencen fandt sted i Innovation Food House i Vejle, og covid-19 pandemien fik ikke lov til at slå skår i glæden.
Annonce

Vejle: Det var tale om et gastronomisk gæstebud i højt gear, da nogle af landets bedste kokke søndag dystede om Kartoffelprisen 2020. Gæstebuddet fandt sted i Innovation Food House i Vejle, og selv om kokkekonkurrencen i år fandt sted uden publikum på grund af covid-19 pandemien kunne det ikke slå skår i glæden.

Annonce

Kartoflen i hovedrollen

Seks gourmetkokke kæmpede om at vinde Kartoffelprisen 2020. Kokkene skulle hver tilberede en tre-retters menu med kartoffel som hovedbestanddel i hver ret.

Her er retterne, som Magnus Brandenburg Carlsen tilberedte

Forret: Stegt sandart med kartoffel/skaldyrssauce – kartoffelbånd – kartoffelpakke – crustade med jomfruhummertatar og ørredrogn – sprød kartoffel.

Hovedret: Lammeballotine med kartoffelcroquet – confiteret kartoffel – kartoffelmos.

Dessert: Ristet kartoffelmousse med æble og nødder – kartoffelis – kartoffelvaffel.

Detaljerne var i orden. Her er det forretten. Foto: Søren Gammelmark

Og ifølge Per Mandrup, som er daglig leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, fortjener kartoflen den absolutte hovedrolle.

Vinderens hovedret var også festlig og farverig. Foto: Søren Gammelmark

- Kartoflen er et udskældt produkt. Den bliver erstattet alt for meget af ris og pasta, lød det fra Per Mandrup.

Målet med kartoffelprisen er at få kartoflen tilbage på menukortet. En mission, som flere bakker op om – blandt andet Kartoffelafgiftsfonden, som er hovedsponsor af konkurrencen, og Danmarks Kartoffel Råd.


- Jeg har det rimelig fucking godt lige nu. Jeg havde regnet med at vinde, det var dét, jeg kom for.

Magnus Brandenburg Carlsen, gourmetkok, Restaurant Alchemist


Her ses vinderens dessert - i al sin enkelhed. Foto: Søren Gammelmark
Annonce

En værdig vinder

Det var fjerde gang, at prisen blev uddelt. Og efter at dommerne havde smagt sig gennem de i alt 18 retter, seks forretter, seks hovedretter og seks desserter, kunne Magnus Brandenburg Carlsen fra gourmetrestauranten Alchemist i København trække sig tilbage som vinder af Kartoffelprisen 2020.

Efter at have serveret tre retter med kartofler kunne Magnus Brandenburg Carlsen, t.h., Gourmetrestauranten Alchemist i København, sammen med sin assistent trække sig tilbage som vinder af Kartoffelprisen 2020. Foto: Søren Gammelmark

- Jeg har det rimelig fucking godt lige nu. Jeg havde regnet med at vinde, det var dét, jeg kom for, sagde Magnus Brandenburg Carlsen.

Gourmetkokken har forberedt sig i sin fritid i de seneste måneder.

- Det har været hårdt, men det har været det hele værd, sagde gourmetkokken.

Glade vindere, fra venstre tredjepladsen, andenpladsen og førstepladsen. Foto: Søren Gammelmark

Førstepræmien var et rejselegat på 20.000 kroner, en vinderstatuette, et diplom, blomster og bobler.

Andenpræmien var et rejselegat på 10.000 kroner, et diplom, blomster og bobler og gik til Cecilie Bunk Pedersen fra Ruths Hotel i Skagen, mens tredjepræmien gik til Christoffer Sørensen , Dragsholm Slot i Hørve, der fik et rejselegat på 5.000 kroner, et diplom, blomster og bobler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce