Annonce
Ugeavisen Vejle

Godsejer forsvarer sig efter kritik om dårlig attitude: - Jeg kunne i værste fald have været druknet

Anders Kirk Johansen stjal overskrifterne, da han sidste år havde et uheld med sin offroader Suzuki Jimny, der brød gennem isen ved Rohden Gods. Nu får han kritik for sin attitude. Arkivfoto: Angelina Owino og privatfoto
Et år efter, at godsejer Anders Kirk Johansen kørte sin offroader Suzuki Jimny gennem isen, får han kritik af erhvervsmanden Martin Thorborg. "Det giver ikke et skidegodt billede af en," mener han.

Stouby: Det var et vovestykke, da godsejeren på Rohden Gods, Anders Kirk Johansen, en vinterdag for lidt over et år siden, kørte ud på isen i en lille offroader.

Forinden havde godsets medarbejdere været ude på isen og med en motorsav savet en blok is fri, der viste, at isen var 13,5 centimeter tyk. Normalt nok til at bære en bil, men ikke Anders Kirk Johansens offroader - en Suzuki Jimny med en vægt på godt 1,2 ton.

Godsejerens "drivning on ice" måtte han høre meget for i dagene efter, men nu også her i påsken 2022 er der kritik af Anders Kirk Johansens stunt - altså over et år efter uheldet.

Annonce

Ikke god signalværdi

I en artikel i Berlingske bruger mangemillionæren og Jubii-stifteren, Martin Thorborg, blandt andet Anders Kirk Johansen som prygleknabe i en kritik af flere af landets rigeste personer.

Ifølge Martin Thorborg er Anders Kirk Johansen en del af "milliardærernes taberhold" og har en dårlig attitude.

Sådan så det ud, da den lille offroader, Suzuki Jimny, brød igennem isen. Privatfoto

"Det giver ikke et skidegodt billede af en. Der er mange, der ikke rigtig har råd til sådan en bil. Det er signalværdien i det," uddyber Martin Thorborg til B.T.

Martin Thorborgs kritik udspringer fra en anden Berlingske-artikel om Saxobank-direktør Kim Fournais, der mener, at rige mennesker bliver dæmoniseret og at det går ud over deres børn. Dette er Thorborg ikke enig i. Han peger i stedet på, at det er rigmændenes attitude, der skaber problemer.

Annonce

Kunne være druknet

Anders Kirk Johansen ærgrer sig over kritikken. Ifølge B.T. mener godsejeren, at Martin Thorborg dømmer personerne, uden at han reelt kender dem.

- Historien bliver bedre og bedre. Nu skulle jeg ifølge Martin 'med vilje have kørt en bil i en sø'? Det er jo ikke sandheden! Det var måske dumdristigt at køre en bil ud på isen, men havde jeg vidst, den ville falde igennem isen, havde jeg aldrig gjort det! Der er tale om et uheld, og jeg kunne i værste fald have været druknet, udtaler Anders Kirk Johansen til B.T.

Han uddyber til avisen, at han ofte oplever stor anseelse for sit virke som erhvervsmand og forvaltningen af arven.

Vejle Amts Folkeblad har været i kontakt med Anders Kirk Johansen, men han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Annonce

Is-kørekurser

Vejle Amts Folkeblad skrev tilbage i februar 2021 om godsejerens køretur på isen.

Egentlig ville Anders Kirk Johansen bare efterligne de is-kørekurser, som Porsche hver vinter arrangerer ved St. Moritz i Schweiz, og som andre bilimportører også arrangerer, blandt andet i Finland.

Godsejerens medarbejdere havde forud for turen på isen fået målt tykkelsen. Privatfoto

Godsejeren havde selv gået på isen, og et par af hans medarbejdere havde med en motorsav savet en blok ud: Blokken viste, at isen som nænt var 13,5 centimeter tyk.

Anders Kirk Johansen havde også spurgt sine mange følgere på Instagram, om de troede, isen kunne bære: 70 procent sagde ja, 30 procent sagde nej.


Det var måske dumdristigt at køre en bil ud på isen, men havde jeg vidst, den ville falde igennem isen, havde jeg aldrig gjort det.

Anders Kirk Johansen
Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce