Annonce
Ugeavisen Vejle

Godt 3000 børn og Tour de France-bus er med til at rydde op i naturen

Foto: Mette Mørk

Vejle: Der er udsigt til en afalds-oprydning langs mange mindre veje.

Grønt Forum, Økolariet og Tour de France i Vejle 2022 inviterer således borgere uden forening eller gruppe med til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling for søndag 18. april.

Det vil gøres på en corona-venlig måde.

Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Som corona-restriktionerne tillader det, har arrangementet plads til 50 deltagere, og det kræver tilmelding at være med.

Fra morgenstunden klokken 9.30 serveres der kaffe og et rundstykke for de tilmeldte foran Tour de France-bussen ved Kirketorvet 22. Udstyr som tænger og affaldsposer udleveres fra bussen, som står til at få sin debut den dag.

Annonce

Affaldsbanko og sjove billeder

Derudover byder affaldsindsamlingen på en række konkurrencer. Økolariet holder affaldsbanko. Det barn, der kan indsamle flest stykker affald, som matcher affaldsbanko, vinder en gave fra Økolariet til en værdi af 500 kroner.

En anden konkurrence går ud på at fotografere det mærkeligste stykke affald, indsamleren finder på sin vej. Fotoet vil blive del af en efterfølgende fotoudstilling i Økolariet.

Tilmelding skal ske senest 8. april via hjemmesiden på http://grontforum.vejle.dk/traditioner/

Der er kun plads til 50 deltagere, og først-til-mølle princippet gælder.

Ud over foreninger og grupper står kommunens børn og unge også over for at skulle indsamle folks efterladte skrald i naturen. Næsten 3000 børn fra Vejle Kommunes skoler og daginstitutioner vil ifølge Danmarks Naturfredningsforening deltage og samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce