Annonce
Ugeavisen Vejle

Grafisk værksted skal være et samlingssted

Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen har fra begyndelsen været med i arbejdsgruppen bag Grafisk Værksted Vejle og er nu henholdsvis formand og kasserer i foreningen. Foto: Mads Hansen
Midtbyen - I lyse lokaler på Banegårdspladsen 6 i Vejle har foreningen Grafisk Værksted Vejle fået base. På tredje sal midt i byens puls og med en inspirerende udsigt over byens tage er foreningen klar med sit første åbne tilbud: en dag med croquis lørdag 21. maj.

Grafisk Værksted Vejle er en foreningen af professionelle og aktive kunstnere samt folk, der brænder for det grafiske udtryk.

- Vi skal være en platform, hvor kunstnere mødes om det grafiske arbejde, deler viden og udvikler den, siger Helle Koch, der er formand for foreningen.

Sammen med Kurt Ejvind Nielsen, der er foreningens kasserer, har hun været med i arbejdsgruppen, som siden efteråret 2014 har arbejdet med planer om etablering af værkstedet.

- Vi har skelet til, hvordan det er gjort andre steder, og vi har blandt andet besøgt det grafiske værksted i Silkeborg, ligesom vi har taget ved lære af Fyns Grafiske Værksted, hvor jeg er kommet jævnligt, fortæller Helle Koch.

Målet med Grafisk Værksted Vejle er et værksted af en standard, hvor professionelle kunstnere kan arbejde med grafik.
- Vi har fået optimale forhold her på tredje sal på Banegårdspladsen og håber nu at værkstedet kan blive et samlingspunkt for kunstnere i hele Trekantområdet, siger Kurt Ejvind Nielsen og Helle Koch. Foto: Mads Hansen

Støtte fra kommunen

- Vejle Kommune har behandlet os godt i hele processen, og vi har oplevet stor lydhørhed hos kulturudvalgets formand, Dan Arnløv Jørgensen og hos Helle Thorsen og Birgit Jørgensen i den kommunale forvaltning, fortæller Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen.

Vejle Kommune har stillet lokalerne, der før har huset Vejle Kunstskole, til rådighed for foreningen, som kun betaler forbrug, og desuden har kommunen givet et tilskud på 46.000 kroner. Foreningens medlemmer har med gå-på-mod og viljestyrke gjort de 150 kvadratmeter klar til brug.

- Vi har et fint samarbejde med inspektør Trine Grøne fra Vejle Museerne, hun har fulgt os hele vejen. Det grafiske værksted bygger videre på den fornemme grafiske samling, som er i Vejle Kunstmuseums eje. Desuden lever værkstedet op til intentioner i billedkunstrådets formålsparagraf om at skabe professionelle arbejdspladser for kunstnere i Vejle. Det er sådan, at ting tager tid, men vi er godt på vej. Vi er i gang med at søge fonde om tilskud til en stor presse samt professionelt værktøj, så vi kan dække flest mulige teknikker indenfor det grafiske felt. Vi har desuden kontakt til flere grafiske værksteder i Danmark og arbejder for at udvide kontakterne til udlandet, og det er godt at se, at flere yngre medlemmer allerede har fået en god kontakt både fagligt og socialt, fortæller Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen.
For tiden er der 12 medlemmer af foreningen, og der god mulighed for nye medlemmer til at bidrage til at præge værkstedsånden, siger formand og kasserer i Grafisk Værksted Vejle. Foto: Mads Hansen
Annonce

Flere medlemmer

Her og har foreningen 12 medlemmer og øverst på ønskesedlen står endnu flere medlemmer, både aktive og passive støtter..

- Nye medlemmer også fra de omkringliggende byer er meget velkomne. De kan bidrage til at sætte præg på både værkstedet og selve værkstedsånden. Vi vil hellere end gerne være et samlingspunkt for grafiske kunstnere i hele Trekantområdet, siger Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen. Foreningen vil også gerne have passive medlemmer, der støtter sagen.

Medlemmer af foreningen har været på en workshop på Kirsten Kjær Museet i Thy, og der er planer om andre.

- Det er vores intention at tilrettelægge kurser, foredrag og workshops samt etablere forskellige projekter og samarbejder med børn- og ungekultur, siger Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen.

Grafisk Værksted Vejle har adressen: Banegårdspladsen 6, 3. sal, og kan kontaktes via mail-adressen

grafiskvaerkstedvejle@gmail.com eller direkte til formanden, Helle Koch på tlf. 29 90 69 11. Foreningens hjemmeside hedder: www.grafiskværkstedvejle.dk. Interesserede i at deltage i croquis 21. maj kan kontakte Merete Wøldike Schmidt på tlf. 22 75 74 33.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny forretning i Vestergade: Her er stilen helt anderledes end dansk

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Tag med til Mellemøsten i Vejle: Fem stærke bud på ting til boligen - udvalgt af Nader Hassan Ibrahim

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Ugeavisen Vejle

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Ugeavisen Vejle

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Ugeavisen Vejle

Hun blev kaldt container-rotten: Dorit åbner forretning på Ternevej

Ugeavisen Vejle

Nu er det officielt: Guldskat er skrumpet men slår alligevel en verdensrekord

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Kunstneren og krimiforfatteren

Ugeavisen Vejle

Circle K er helt elektrisk: Vejle har fået sin første 300 kW ladestander

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Den olympiske fakkel kom til Vejle

Ugeavisen Vejle

Markant hjørneejendom får ny beboer efter at have stået tom i årevis: Det er så oplagt, at du næsten kan gætte, hvem det er

Ugeavisen Vejle

Spiderman er tilbage: Endelig åbner Lido Biograferne og caféen - husk mundbind og coronapas

Ugeavisen Vejle

Professor fra Vejle: Så døden i øjnene og fik to nye lunger

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: En gåtur efter frokosten

Ugeavisen Vejle

Lukkede sin forretning efter 33 år - og begynder nu på et nyt arbejdskapitel: Det bliver en fantastisk frihed

Ugeavisen Vejle

Farvel, burger - goddag, lakrids: Vejles nye slikbutik åbner på det skarpe hjørne ved Nørretorv

Ugeavisen Vejle

Under huden: Vis os din tatovering - vi vil høre din historie

Ugeavisen Vejle

Jelling Musikfestival tilføjer fire danske topnavne til plakaten: Kim Larsens kendte søn spiller for fjerde gang

Ugeavisen Vejle

Spådom holdt stik: Stigning i kommunens folketal slog alle rekorder, og et drengenavn var særligt populært blandt nyfødte

Ugeavisen Vejle

Hun gik på togskinnerne for at tage sit eget liv og var indlagt på psykiatrisk hospital i halvandet år: Sådan kom Trine på rette kurs

Ugeavisen Vejle

Når storesøsteren er mere spændende end lillesøsteren: Hyundai i30 N er en fuldendt fuldblodsracer

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: En norsk stavkirke i Vejles gader

Annonce