Annonce
Ugeavisen Vejle

Grafisk værksted skal være et samlingssted

Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen har fra begyndelsen været med i arbejdsgruppen bag Grafisk Værksted Vejle og er nu henholdsvis formand og kasserer i foreningen. Foto: Mads Hansen
Midtbyen - I lyse lokaler på Banegårdspladsen 6 i Vejle har foreningen Grafisk Værksted Vejle fået base. På tredje sal midt i byens puls og med en inspirerende udsigt over byens tage er foreningen klar med sit første åbne tilbud: en dag med croquis lørdag 21. maj.

Grafisk Værksted Vejle er en foreningen af professionelle og aktive kunstnere samt folk, der brænder for det grafiske udtryk.

- Vi skal være en platform, hvor kunstnere mødes om det grafiske arbejde, deler viden og udvikler den, siger Helle Koch, der er formand for foreningen.

Sammen med Kurt Ejvind Nielsen, der er foreningens kasserer, har hun været med i arbejdsgruppen, som siden efteråret 2014 har arbejdet med planer om etablering af værkstedet.

- Vi har skelet til, hvordan det er gjort andre steder, og vi har blandt andet besøgt det grafiske værksted i Silkeborg, ligesom vi har taget ved lære af Fyns Grafiske Værksted, hvor jeg er kommet jævnligt, fortæller Helle Koch.

Målet med Grafisk Værksted Vejle er et værksted af en standard, hvor professionelle kunstnere kan arbejde med grafik.
- Vi har fået optimale forhold her på tredje sal på Banegårdspladsen og håber nu at værkstedet kan blive et samlingspunkt for kunstnere i hele Trekantområdet, siger Kurt Ejvind Nielsen og Helle Koch. Foto: Mads Hansen

Støtte fra kommunen

- Vejle Kommune har behandlet os godt i hele processen, og vi har oplevet stor lydhørhed hos kulturudvalgets formand, Dan Arnløv Jørgensen og hos Helle Thorsen og Birgit Jørgensen i den kommunale forvaltning, fortæller Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen.

Vejle Kommune har stillet lokalerne, der før har huset Vejle Kunstskole, til rådighed for foreningen, som kun betaler forbrug, og desuden har kommunen givet et tilskud på 46.000 kroner. Foreningens medlemmer har med gå-på-mod og viljestyrke gjort de 150 kvadratmeter klar til brug.

- Vi har et fint samarbejde med inspektør Trine Grøne fra Vejle Museerne, hun har fulgt os hele vejen. Det grafiske værksted bygger videre på den fornemme grafiske samling, som er i Vejle Kunstmuseums eje. Desuden lever værkstedet op til intentioner i billedkunstrådets formålsparagraf om at skabe professionelle arbejdspladser for kunstnere i Vejle. Det er sådan, at ting tager tid, men vi er godt på vej. Vi er i gang med at søge fonde om tilskud til en stor presse samt professionelt værktøj, så vi kan dække flest mulige teknikker indenfor det grafiske felt. Vi har desuden kontakt til flere grafiske værksteder i Danmark og arbejder for at udvide kontakterne til udlandet, og det er godt at se, at flere yngre medlemmer allerede har fået en god kontakt både fagligt og socialt, fortæller Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen.
For tiden er der 12 medlemmer af foreningen, og der god mulighed for nye medlemmer til at bidrage til at præge værkstedsånden, siger formand og kasserer i Grafisk Værksted Vejle. Foto: Mads Hansen
Annonce

Flere medlemmer

Her og har foreningen 12 medlemmer og øverst på ønskesedlen står endnu flere medlemmer, både aktive og passive støtter..

- Nye medlemmer også fra de omkringliggende byer er meget velkomne. De kan bidrage til at sætte præg på både værkstedet og selve værkstedsånden. Vi vil hellere end gerne være et samlingspunkt for grafiske kunstnere i hele Trekantområdet, siger Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen. Foreningen vil også gerne have passive medlemmer, der støtter sagen.

Medlemmer af foreningen har været på en workshop på Kirsten Kjær Museet i Thy, og der er planer om andre.

- Det er vores intention at tilrettelægge kurser, foredrag og workshops samt etablere forskellige projekter og samarbejder med børn- og ungekultur, siger Helle Koch og Kurt Ejvind Nielsen.

Grafisk Værksted Vejle har adressen: Banegårdspladsen 6, 3. sal, og kan kontaktes via mail-adressen

grafiskvaerkstedvejle@gmail.com eller direkte til formanden, Helle Koch på tlf. 29 90 69 11. Foreningens hjemmeside hedder: www.grafiskværkstedvejle.dk. Interesserede i at deltage i croquis 21. maj kan kontakte Merete Wøldike Schmidt på tlf. 22 75 74 33.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

De ringer fra New York: Vejle-virksomhed med 20 ansatte har verdensry

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Julie kørte familiefirmaet for 113 år siden: Her er arkivarens yndlingsfoto fra den nye lokalhistoriske kalender

Ugeavisen Vejle

Ulla frygtede at blive til grin i gymnasieklassen, og en hel børneflok døde én efter én: Her får du tre af de svære julegaveideer:

Ugeavisen Vejle

Hurtig model med masser af sportslige detaljer: Hyundai har skabt en sjov bil

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Svømmeklub holder stævne ved Søbadeanstalten

Ugeavisen Vejle

Biblioteket i Vejle anbefaler: Læs og bag med familien

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: De seneste år har jeg oplevet nogle frygtelige tab

Ugeavisen Vejle

Nu siger cheferne tak: Medarbejderne sikrede rekordomsætning, og er klar til belønningen

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Og vinderen er...

Ugeavisen Vejle

Stort overblik: Her kan du gå til julemarked i Vejle og omegn

Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Ugeavisen Vejle

Køber du julegaver i genbrugsbutikken? Brugte ting kan være unikke - og du får meget for pengene

Ugeavisen Vejle

Nu kan du også bytte dine brugte julegaver: Genbrugsforretning indfører bytteservice

Ugeavisen Vejle

Kast et kritisk blik på din ønskeseddel

Ugeavisen Vejle

Kan du lide julehygge med veterantog: Så er det her sidste chance

Ugeavisen Vejle

Optiker i Bredballe under tvangsopløsning: Butikken er allerede lukket

Ugeavisen Vejle

Her handler det om livskvalitet: Ny klinik i Vejle med fokus på underlivet

Ugeavisen Vejle

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Ugeavisen Vejle

Se de mange billeder: Ingen stress eller klemte børn - Julemanden kom hele tre gange og fik nøglen til alle byens huse

Ugeavisen Vejle

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn

Ugeavisen Vejle

26-årig åbnede ny butik i oktober, men han mangler allerede varer: 'Jeg skulle være hurtig, inden andre fik ideen'

Ugeavisen Vejle

Herremagasin indsamler sækkevis af tøj til hjemløse og misbrugere: Kom gerne forbi med det du har, lyder opfordringen

Annonce