Annonce
Ugeavisen Vejle

Han går ikke fra bandet: Kendt forsanger går solo i Vejle Musikteater

- Jeg skrev sange som barn. Sange om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det er noget, som meget intuitivt og frit er kommet tilbage til mig, siger Lau Højen. 2.oktober står han på scenen med sit soloprojekt i Vejle Musikteater. PR-foto
Forsangeren i succesbandet Carpark North, Lau Højen, går nu solo med personligt musikprojekt. Han kan opleves 2. oktober i Vejle Musikteater.
Annonce

Vejle: Lau Højen er kendt som forsangeren i den hårdtslående trio, Carpark North, der gennem mere end 20 år har sendt vilde elektrorockbrøl ud i det danske musiklandskab.

Nu tager han skridtet som soloartist, klar til at skabe sit eget univers med et personligt og poetisk fundament, og 2. oktober står han på scenen i Vejle Musikteater.

Lau Højen skrev sin første sang i børnehaven. Senere greb han også guitaren, og tilbage i 1997 mødte han Søren Balsner og Morten Thorhauge på efterskolen. Det blev begyndelsen til Carpark North.

Annonce

Sange om livet

- Jeg skrev sange som barn. Sange om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det er noget, som meget intuitivt og frit er kommet tilbage til mig. Og det er noget, jeg kan mærke, jeg har brug for at gøre igen, fortæller Lau Højen i en pressemeddelelse.

I sin professionelle karriere skrev han sin første sang på dansk, da han fortolkede Troels Gustavsen i Toppen af Poppen på TV2. Siden fulgte "Håb" og "Glastårne" fra Carpark Norths seneste album, "Hope". Sange som udsprang fra Laus mors kamp mod kræften og døden.

Annonce

Et personligt projekt

-  Det var nødvendigt og vigtigt for mig at skrive de sange. Og pludselig kom der flere. En masse digte og ord om min mor, min familie, mine venner og om mig selv - alt det nære, forklarer Lau om tilblivelsen af de nye sange.

Med soloprojektet tager han skridtet som soloartist, klar til at skabe sit eget univers med et personligt og poetisk fundament.

Forsangeren understreger, at soloprojektet ikke er et farvel til Carpark North. Tværtimod.

- Både Morten og Søren har opfordret mig til at skabe mine egne veje sideløbende med Carpark North, siger Lau Højen, der med projektet vil udfolde et univers af sound, melodi og dansk poesi. /larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce