Annonce
Ugeavisen Vejle

Handikappede skal ind i cykelklubberne

- I stedet for at fokusere på, at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme, lyder det fra Henrik kragh. Foto: Schleroseforeningen
120.000 kroner skal hjælpe mennesker med et handikap til at komme ind i de vejlensiske cykelklubber - nu og efter den gule "Tour de France"- folkefest i 2022.
Annonce

Vejle: Parasportsrådet i Vejle Kommune har sat 60.000 kroner af til paracykling. Pengene skal sammen med yderligere 60.000 kroner fra "Tour de France"-midler hjælpe flere parasportsudøvere ind i områdets cykelklubber, nu og efter Tour de France 2022.

Fra politisk side er der opbakning til, at paracykling styrkes.

- Tour de France skal være mere end en folkefest. Der skal være en arv, og her er det oplagt, at vi som parasportens hovedstad ser på, hvordan vi kan sikre, at mennesker, som har et handikap, kan få adgang til cyklingen og dens fællesskaber. Det vil være en fantastisk arv at vise omverden, at cykling er for alle, siger formand for Kultur- & Idrætsudvalgt Dan Arnløv Jørgensen i en pressemeddelelse.

Formanden for Sundheds- og forebyggelsesudvalget, Peder Hummelmose, mener også, at Tour de France kan sætte spor i sundheden.

- Bevægelse er sundt. Men det kan være svært for mennesker med et handikap at komme ind i klubberne og dermed bevæge sig. Derfor vil vi gøre det lettere for dem at prøve kræfter med cykelsport og ikke mindst blive en del af et fællesskab. Vi har også et paracykelløb forud for Tour de France på tegnebrættet, som de kan bruge som et yderligere mål for træningen, siger Peder Hummelmose i pressemeddelelsen.

Annonce

Ingen grænser

Parasportsrådet i Vejle Kommune står bag et ambassadørkorps, som skal hjælpe handikappede med mod på at dyrke sport.

Henrik Kragh fra korpset har på sin håndcykel overvundet nogle af sydens stejleste bjergetaper.

- Med et handikap er det nemt at fokusere på alt dét, man ikke kan. Men i stedet for at fokusere på, at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser. Den tro på sig selv, vil jeg gerne give videre til andre, som har mod på parasport, siger Henrik Kragh.

Annonce

Så nemt som muligt

Vejle Kommune inviterer alle cykelklubber til et online møde 24. februar, hvor de kan høre om indsatsen med at inddrage handikappede, så alle kan få adgang til cyklingen og dens fællesskaber.

Om samarbejdet med klubberne siger formand for Parasportsrådet Tage Schmidt:

- Det er vores opgave at støtte idrætsforeningerne, så de kan udvikle sig og inkludere flere mennesker med et handikap. Derfor glæder det mig, at vi snart kan stille viden og udstyr til rådighed i form af ambassadørkorps og specialbyggede cykler, så det er så nemt som muligt for dem at inkludere parasportsudøvere i klubben. /lasau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce