Annonce
Ugeavisen Vejle

Her åbner en ny tøjforretning for kvinder: Harritz er tilbage

Inger Harritz åbner sin egen butik. Igen. Tidligere har hun drevet forretning i Søndergade, men nu åbner hun i Vindinggård Center. Foto: Lars Saugbjerg
Populær tøjforretning, der tidligere lå på gågaden i Vejle, genopstår. Inger Harritz åbner sin nye butik 17. oktober.
Annonce

Vejle: Allerede som 25-årig havde Inger Harritz en drøm om at skrue ned for blusset som 50-årig. Sådan kom det ikke til at gå.

- Mine kunder fik ret, smiler Inger Harritz og konstaterer, at hun ikke havde ro til "bare at hygge sig".

Torsdag 17. oktober er hun tilbage som selvstændig med forretningen Harritz, der slår dørene op i lokalerne, som tidligere husede Mølholm Radio og AV-Teknik i Vindinggård Center.

Der gik jo kun tre måderne, så gik jeg rundt om mig selv i cirkler

Inger Harritz om at trække sig tilbage som 50-årig

Annonce

Gik i cirkler

Mange vejlensere kan huske Harritz; forretningen lå placeret i Søndergade 19.

- Her åbnede jeg butik i 2003, og jeg havde nogle forrygende år. Jeg kom dog i tanke om, at jeg som 25-årige havde en drøm, der handlede om at stoppe som 50-årig. Jeg startede nemlig som butikschef allerede som 21-årig, og når jeg så på mine kolleger, sagde jeg til mig selv: Jeg vil stoppe, inden de stopper. Så efterhånden opstod idéen om at holde som 50-årig - og så bare gå og hygge sig resten af livet, fortæller Inger Harritz.

I 2016 lukkede butiksindehaveren i Søndergade godt nok sin butik - som 52-årig, men...

- Der gik jo kun tre måderne, så gik jeg rundt om mig selv i cirkler.

Annonce

Freelance-sælger

Inger Harritz havde en forventning om, at ingen kunne bruge en "sær" medarbejder, der var vant til det selvstændige forretningsliv.

- Men det var der heldigvis. Så jeg har arbejdet i forskellige tøjbutikker som en slags freelance-sælger, blandt andet i Grindsted, Svendborg og Rødding, fortæller hun.

Inderst inde rumlede dog et ønske, om at få foden under eget bord igen.

- Jeg savnede mit eget sted, indflydelsen og selvstændigheden. Det kræver måske mere, men arbejdet er fornøjelsen, siger Inger Harritz.

Skriften på døren. Harritz åbner 17. oktober i Vindinggård Center. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Gratis parkering

Allerede for en del år siden så Inger Harritz sig lun på Vindingård Center.

- På det tidspunkt havde jeg butik i gågaden, og kunne godt se, at en forretning i Vinding ville være interessant. Og nu, hvor det rigtige lejemål er opstået, blev jeg nødt til at slå til.

Der er flere ting ved beliggenheden, som tiltaler Inger Harritz.

- Der er gratis p-pladser lige uden for butikken. Og vi har mange forskellige forretninger i centeret; i princippet behøver man ikke komme ned i byen. Frisører, blomsterforretning, delikatesse, brugs, ja - vi har det hele, fastslår hun.

Annonce

Nye og kendte mærker

Den nye Harritz har et salgsareal på 130 kvadratmeter og har populære, kendte tøjmærker på stativerne. Nye mærker - og mærker, som kunderne vil kunne genkende fra butikken i Søndergade.

- Jeg vil også have sko på hylderne. Måske ikke så mange i starten, men det kommer hen ad vejen. I butikken vil man også kunne finde tørklæder, smykker og bælter, fortæller Inger Harritz, der med sortimentet primært henvender sig til aldersgruppen 40+.

- Men moden er jo så bred i dag, at alle næsten kan gå i det samme. Men der er forskel på stylingen, tilføjer indehaveren, der glæder sig meget til åbningen - hyggen og og dialogen med kunderne.

- Da jeg lukkede i Søndergade var der i øvrigt rigtig mange kunder, der sagde: Du kommer til at savne det. De første 10 har allerede banket på døren for at sige: Vi fik ret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce