Annonce
Ugeavisen Vejle

Her kan hunden komme på massagebriksen: Ny klinik tilbyder mere hunde-livskvalitet

Clinic Canis vil have hundene på massagebriksen, og Lulu her nyder at være i Tanja Louise Jørgensens blide hænder. Foto: Jørgen Flindt
I Børkop åbner Clinic Canis, der byder på massage og kranio-sakral terapi. Til hunde.

Børkop: Lulu er en smuk tidligere gadehund med husky i sig, og hun lægger sig ned på briksen.

Tanja Louise Jørgensen begynder at massere hunden i brystmuskulaturen, og Lulu får et helt sagligt blik.

- Jeg vælger lige at vise et punkt, som jeg ved, giver hunden stor velvære. Så slapper den af, og det kan du jo også tydeligt se, at Lulu gør, siger Tanja Louise Jørgensen.

Annonce

Tanja Louise er 28 år, og hun er eksamineret (KynoMyo terapeut) hundemassør og (KynoKranio terapeut) kraniosakral terapeut til hund.

- Clinic Canis er et hundeunivers. Her er gode produkter til hunden, som jeg personligt har udvalgt, og så er her selvfølgelig det bærende element, nemlig terapierne, siger Tanja Louise og understreger, at hun ikke er dyrlæge.

- Jeg tilbyder at skabe mere livskvalitet for hunden. Hundemassage giver hunden velvære, men samtidig kan man via hundemassagen, og de dertilhørende teknikker og kraniosakral terapien også lindre smerter og afhjælpe skavanker. Der er stor forskel på hvordan og hvornår symptomerne kommer til udtryk. Jeg ser på hunden som en helhed, så den reelle årsag findes og afhjælpes, siger hun og forklarer videre:

- Jeg har eksempelvis haft en hund inde, der var skæv i ansigtet. Det fik jeg rettet op med ved hjælp af teknikkerne, siger hun.

Men massage til en hund. Er det ikke at menneskeliggøre hundene?

- Jeg vil mere sige, det er at tage ansvar for det kæledyr, som man har valgt at anskaffe sig. Hunde viser ikke umiddelbart tegn på smerte. Det skyldes, at det i hundes natur betragtes som et svaghedstegn. Derfor kan hunde gå med spændinger og smerte i meget lang tid, hvilket kan resultere i skævheder i bevægeapparatet. Desuden kan smerter og spændinger ligeledes give en problematisk adfærd såsom aggressivitet, passivitet, hyperaktivitet eller stress. Og dermed nedsætte hundens livskvalitet.

Er det ikke svært at få dem til at ligge stille på briksen?

- Nej, som regel er det ikke et problem, men som med mennesker er hunde også meget forskellige. Det er min opgave at sætte mig ind i hundens sted og mærke dens sind og stemning, og så er det min opgave at håndtere hunden på en måde, så hunden er tryg. Det er ligeledes også vigtigt for mig, at hundens ejer føler sig i trygge hænder. Derfor er hundens ejer til stede og med undervejs, siger hun.

Åbner snart

Clinic Canis åbner 4. september. Stedet er lige midt i Børkop, nemlig Jernbanegade 9A, der hvor der tidligere har været en tøjbutik.

- Jeg er selv tilflytter til Børkop, og jeg er bare faldet for byen og stedet. Jeg havde overvejet, om klinikken skulle ligge i Vejle, hvor jeg boede før, men jeg valgte Børkop. Her er mange hunde i området, så på den måde, er der et godt kundegrundlag, men der vil også komme kunder længere væk fra, og her ligger Børkop ret velvalgt lige midt mellem de store byer i Trekantområdet, siger hun.

Annonce

Musik i højtaleren

En terapi vil tage cirka en halv times tid, og i klinikken er der skabt en rolig atmosfære. Der er nemlig taget hensyn til, at hunde jo godt kan miste koncentrationen, hvis der opstår pludselige lyde eller endnu værre, hvis en stor hankat nu lige skulle komme spadserende forbi.

- Jeg sørger for, at der er lidt stille musik i højtalerne og noget for vinduerne, så der ikke er noget, der forstyrrer. På den måde er der ingen forskel på hunde og mennesker, siger Tanja Louise Jørgensen og fortsætter:

- Det er min opgave at sætte mig ind i hundens sted og mærke dens sind og stemning, og jeg skal behandle på en måde, så hunden hele tiden er tryg.

Hunde har selvfølgelig et skelet, og det kan se sådan ud. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Ugeavisen Vejle

Her er gaden, som de forretningsdrivende vil gøre gul: 'Vi må ikke undervurdere tourens Vejle-besøg'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Annette vil sælge butikken i Foldegade: Tiden er kommet til, at hun selv skal være skabende - på to forskellige måder

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: På opdagelse i grænselandet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Stort hotel i Vejle udvider for tocifret millionbeløb: 'Det kunne ikke have ladet sig gøre uden vores medarbejdere'

Ugeavisen Vejle

Hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Ugeavisen Vejle

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: 'Vildt at kombinere moderne japansk stål med gamle romfade' - Stjernekok kiggede forbi og skar lækker menu til

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Postdiligencen foran Vejle Posthus

Ugeavisen Vejle

En fed bybil: Jeg er helt elektrisk over modellen fra MG - det trods vognens mangel på udholdenhed, når det gælder rækkeviden

Ugeavisen Vejle

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn har det siddet dybt i mig'

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Opskriften på en smovset grøntsagslasagne

Ugeavisen Vejle

Se billedet: De byggede et stort Eiffeltårn - i ren chokolade

Ugeavisen Vejle

Tour-personlighed tester det, vi alle ser frem til: Du kommer til at møde en broget flok i stram lycra

Ugeavisen Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce