Annonce
Ugeavisen Vejle

Hold styr på 2021 med gamle fotos

Ulvehave Badehotel, 1909. Stedet var også kendt som Hotel Ulvehave. Foto: H. P. Jensen
Lokalhistorisk Kalender kan købes fra mandag 23. november. Den traditionsrige kalender er et skønt minde om en svunden tid.
Annonce

Vejle: Snart flyver raketterne til vejrs, og det samme gør champagnepropperne. Lad os håbe, at det nye år byder på opløftende nyheder.

Uanset hvad, begynder kalenderåret forfra, og vi skal til at holde styr på 2021. Det kan Vejle Stadsarkiv hjælpe med. Igen er arkivet på gaden med en "Lokalhistorisk Kalender".

Kalenderkonceptet ligner sig selv fra år til år. Gamle billeder - én ny historie hver måned - pryder kalenderen. Ud over muligheden for at notere fødselsdage, foredrag, uundgåelige og vigtige begivenheder, kan man altså dykke ned i en svunden tid.

Kalenderen begynder med et billede fra dengang, der var vinter til, nemlig fra skøjtebanen på den gamle dyrskueplads ved Østerbo.

Den første forårsmåned byder på et knapt så opløftende motiv. I 1924 oplevede Vejle den værste oversvømmelse i mands minde, en katastrofe, der blev foreviget af Vejle-fotografen Johs. Rønvig, da han kom forbi Staldgaardsgade.

Annonce

Badehotel

I kalenderen kan man også se et stemningsfuldt billede fra badehotel-tiden. Ulvehave Badehotel var også kendt som Hotel Ulvehave. Stedet var i årevis udflugtssted for mange mennesker til fods og cykel eller ad vandvejen, idet Vejle Fjordbåde lagde til ved landgangsbroen neden for hotellet. Hotel Ulvehave blev opført i 1907, af Poul Vinding, Boeskær, med kviste og altaner til næsten hvert værelse. I 1912 brændte hotellet, der blev genopbygget, dog uden den øverste etage, oplyser arkiv.dk. Bygningen blev revet ned i 1971 efter at have stået tom i flere år.

Sidst på året tager den lokalhistoriske kalender os med til skihopbakken i Nørreskoven. Alle måneder er i øvrigt krydret med avis-citater.

Kalenderen kan købes fra mandag 23. november hos Vejle Stadsarkiv eller i boghandlen, pris 125 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Julemarked på Søndertorv

Annonce