Annonce
Ugeavisen Vejle

Hotdogs for alle sanser: Skoleelever skal dyste om at fremstille Vejles bedste

De deltagende skoleelever i Vejle-mesterskaberne i hotdog opfordres til at sætte innovation og kreativiteten i spil, når der skal fremstilles hotdogs.  Foto Kenney Faurbye
Sæt innovation og kreativitet i spil og vær med til at nytænke en hotdog ud fra et smags-, klima- og sundhedsperspektiv, lyder opfordringen til Vejles skoler.

Vejle: Hotdogs er smagsmæssigt genialt sammensat med surt, sødt, salt, bittert og umami, samt noget sprødt og blødt.

Det er denne skribents generation ikke i tvivl om.

Nu får eleverne på Vejles skoler mulighed for at nytænke en hotdog ud fra et smags-, klima- og sundhedsperspektiv, nemlig når Culinary Institute by Vejle Erhverv inviterer skoleeleverne til at sætte innovation og kreativitet i spil.

Vejles bedste hotdog skal efter planen kåres i forbindelse med Vejle Madfest, der finder sted 12. juni på tre af byens torve.

- Der er stor interesse for at være med til at fremstille Vejles bedste hotdog. Vi har allerede fået tilmeldinger fra ni hold. Klima og sundhed er noget, de unge går meget op i, fortæller Per Mandrup fra  Culinary Institute by Vejle Erhverv.

Han nævner, at netop klima og sundhed, sammen med helhedsindtrykket, er noget af det, et dommerpanel vil bedømme de unges hotdog ud fra.

Plads til flere hold

Per Mandrup slår på, at der er plads til flere hold.

- Semifinalen finder sted fredag 4. juni, hvor et dommerpanel besøger de deltagende skoler for at bedømme de hold, som er med. Fem hold går videre til finalen, der finder sted på Søndertorv i forbindelse med madfesten.

- Vinderen bliver det hold, som sælger flest hotdogs på en time, siger Per Mandrup.

Han tilføjer, at overskuddet fra salget går ubeskåret til børnekræft-afdelingen på Vejle Sygehus.

Tilmeldingsfristen er fredag 7. maj klokken 10, og skal ske til Per Mandrup på mailadressen  info@culinaryinstitute.dk.

De udvalgte klasser vil herefter blive kontaktet om regler og afvikling, ligesom de også vil få tilsendt inspirationsmateriale om konkurrencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce