Annonce
Ugeavisen Vejle

Humle og malt: I Bygningen får du alt

Jornas Rørdam Larsen står bag Øluniverset, der er tilbage i Bygningen i 2020. Den 7. marts er der øl og jazz på programmet fra klokken 12 til 21. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Øluniverset er tilbage, og ikke kun med øl. Som noget nyt har arrangøren indledt et samarbejde med Jazz i Trekanten og foreningen Jive.
Annonce

Vejle: Der kommer hele tiden nye øl på markedet i Danmark. I en årrække har salget af specialøl været stigende, og interessen for det gode øl er helt sikkert i fokus, når Øluniverset endnu en gang åbner op for smagsoplevelser i Bygningen i Vejle.

Tænk hvor en bajer er skøn, grøn og forgyldt... Der er nok mere end to pilsnere i en snor, når en lang række bryghuse byder ind med deres produkter på endagsfestivalen. Smagsløgene vil blive forkælet med under- og overgærede øltyper - fra pilsner og bock til pale ale og porter. Komplekse smagsnuancer rammer ganen 7. marts - for tredje gang.

- I 2018 havde vi cirka 700 gæster. Sidste år var tallet 900, og i år går forsalget faktisk bedre end tidligere. Noget tyder på, at det er blevet en tradition for mange, hvilket jeg som arrangør jo tager som et kæmpe skulderklap, lyder det fra Jonas Rørdam Larsen, der står bag Øluniverset.

Antallet af stande rører Jonas Rørdam Larsen ikke ved.

- Vi ligger på 20 stande, og det er passende i forhold til Bygningen; der skal jo være plads til alle, både de besøgende og bryggerierne. Jeg kan godt lide, når man kan overskue festivalen. Ingen kan nå at smage alle øl, men der skal alligevel være et tilpas spændende udvalg, siger han.

Øluniverset byder på smagsoplevelser. I 20 stande står man klar til udskænkning. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Nu med jazz

Der er mulighed for at smage på humlen hos for eksempel Hyldals-, Graunballe-, Holbæk-, Aarhus- og Vestslesvigsk Bryghus. Blandt de håndplukkede udstillere finder man også en enkelt whisky-stand: LG Whisky.

Som noget nyt har Jonas Rørdam Larsen indledt et samarbejde med Jazz i Trekanten og foreningen Jive. For forandringens skyld.

- Vi har kørt med bluesmusik i to år og prøver nu med et lidt andet koncept, nemlig jazz. Programmet ligger endnu ikke fast, men det er bredt - og musikken kommer til at fungere som et baggrunds-lydtapet, måske med et par koncerter. Muligvis får vi også en jazz-dj på, fortæller arrangøren.

Jonas Rørdam Larsen understreger, at endagsfestivalen primært handler om øl.

- Men selvfølgelig spiller musikken også en stor rolle. Musikken er næsten lige så vigtig som gode, kolde øl, smiler han.

Annonce

Kvalitet fremfor kvantitet

Arrangementet finder sted i Bygningen lørdag 7. marts klokken 12 til 21.

Indgangsbilletten inkluderer fire poletter, der ombyttes til udskænking hos udstillerne. Ekstra poletter kan købes ved indgangen.

I et univers af øl bøjer man ikke armen med store glas i hånden, for det er øllets mangfoldighed, der er i højsædet. Mange øl, mange smagsoplevelser. I Øluniverset vil der altid være fokus på kvalitet fremfor kvantitet, nydelse fremfor beruselse. At den gode stemning så kun bliver bedre, som dagen skrider frem, er noget deltagerne må tage i stiv arm...

Billetter kan købes via oeluniverset.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce