Annonce
Ugeavisen Vejle

Hun gik på togskinnerne for at tage sit eget liv og var indlagt på psykiatrisk hospital i halvandet år: Sådan kom Trine på rette kurs

Som 14-årig gik Trine Omø på skinnerne, fordi hun ville tage sit eget liv. Da toget kom, valgte hun livet. Foto: Morten Stender Damkjær
Trine Omø har flere gange været der, hvor hun ikke længere orkede livet. I et opslag på de sociale medier kom hun i kontakt med sangerinden Mathilde Falch, og nu har hun taget sin ukulele under armen og fortæller om sin sårbarhed. Snart kommer hun til Vejle.

Vejle: "Jeg vil give et indblik i min verden, for selv om min bagage til tider har været tung, er min historie også fyldt med håb, glæde, styrke, sejre og livsmod".

Budskabet fra Trine Omø er krystalklart, og fik da også sangerinden Mathilde Falch til at invitere hende med på en koncertrække med titlen "Stærk og Sårbar".

Den kendte sangerinde Mathilde Falch, der er ambassadør for Landsforeningen SIND, har også selv været psykisk sårbar, og fik under corona-pandemien og den første nedlukningen idéen til koncerterne.

Annonce

- Et opslag på de sociale medier bekræftede mig i, at jeg havde ramt noget. De fleste af os har på et eller andet tidspunkt i vores liv oplevet sårbarhed, det har jeg selv, og det var også musikken, der hjalp mig.

- Og det er da også blevet til 12 koncerter rundt om i landet, med tre artister ved hver koncert, siger Mathilde Falch, der selv har spillet i Bygningen flere gange, og som har et helt specielt forhold til Vejle.

- Bygningen er et unikt spillested til små, intime koncerter. Derfor skulle Vejle også med på turnéplanen, lyder det fra Falch, der nævner, at de øvrige koncertsteder bliver i mindre byer i Udkantsdanmark.

Trine Omø har også været indlagt på et psykiatrisk hospital i halvandet år. Hun har siden 2012 fået det bedre og bedre. Foto: Maria Viki Nielsen

En følsom fortælling

Trine Omø, der i dag bor i Aarhus, gik som 14-årige på togskinner for at tage sit eget liv og var senere igen indlagt på et psykiatrisk hospital i halvandet år

- Jeg ville gøre en ende på livet, men i sidste øjeblik før toget kom, sprang jeg af skinnerne. Og hoppede i stedet på toget og rejste ud i verden.

12 koncerter

  1. Mathilde Falch står bag 12 koncerter rundt om i landet med titlen "Stærk og Såbar".
  2. Trine Omø giver koncert i Bygningen søndag 30. januar, og der er gratis adgang til koncerten.
  3. Det sker i sker i selskab med to andre koncertnavne, nemlig MC Hansen og Astrid Nora.

- Det kom der senere en sang ud af. Og der er også kommet en sang ud af tiden op til, under og efter indlæggelsen på psykiatrisk hospital, siger Trine Omø, der i foråret 2022 sender sin debutalbum "Elektriske Stød" med 16 numre på gaden.


Jeg ville gøre en ende på livet, men i sidste øjeblik før toget kom, sprang jeg af skinnerne. Og hoppede i stedet på toget og rejste ud i verden.

Trine Omø, kunstner
Effter Trine Omø tog sin ukulele under armen og begyndte at bruge musikken og fortællingen som et våben mod sårbarheden, er hun kommet på rette kurs. Foto: Jørgen Nielsen
Annonce

Sproget er simpelt

Selv om Trine Omøs liv til tider har været udfordrende, er alle sangene vinklet positivt.

- Mine fortællinger er fyldt af håb og optimisme. Jeg oplever, at jeg bevæger mine lyttere med både musikken, teksterne og det jeg fortæller om de enkelte sange.

- Alle mine sange er små fortællinger fra mit liv. Sproget er simpelt og teksterne er danske, siger Trine Omø, der nævner, at det er gået den rigtige vej i livet for hende, efter hun tog sin  ukulele under armen og begyndte at bruge musikken og fortællingen som et våben mod sårbarheden.


Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Annonce
Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Ugeavisen Vejle

Ny forretning i Vestergade: Her er stilen helt anderledes end dansk

Ugeavisen Vejle

Tag med til Mellemøsten i Vejle: Fem stærke bud på ting til boligen - udvalgt af Nader Hassan Ibrahim

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Ugeavisen Vejle

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Ugeavisen Vejle

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Annonce