Annonce
Ugeavisen Vejle

Hvorfor hedder Ravning det den hedder og hvad sker der når livet forandres

Ravning og omegn er for mig en herlig lille landlig del af det ret så varierede landskab og den ret så varierede kultur, vi har i Danmark. Byen har efterladt et blivende indtryk...?.-Sådan lyder nogle af de ord, som forfatter Martin Porsgaard flittigt har nedfældet i sin nye bog ?Retningsviseren, et fremadrettet tilbageblik fra Ravning og Vejle Ådal. Torsdag 17. januar kan man høre nærmere omkring bogens indhold og komme tæt på forfatteren bag - på Vejle Bibliotek. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Vejle/Ravning: Med udgangspunkt i sin nyudkomne bog, "Retningsviseren, et fremadrettet tilbageblik fra Ravning og Vejle Ådal", vil forfatter Martin Porsgaard torsdag 17. januar stå bag en aften, hvor både debat og fortællinger om livet ved Ravning og egnen omkring. Dette foregår på Vejle Bibliotek.

- Jeg håber at rigtigt mange vil kigge forbi og være med, lyder det fra Martin Porsgaard. Det er hans hensigt, at aftenen gerne må blive dynamisk, sådan at publikum også får lyst til at tage del i snakken om livet på blandt andet Ravning-egnen

Martin Porsgaards bog er et stykke lokalhistorie med geografiske, historiske og tolkningsmæssige afstikkere, der ofte går et spadestik dybere med filosofier om livets mening.

1950'erne er omdrejningspunktet, men man bliver også taget med til tiderne før og efter. Vi møder blandt andet et helt nyt bud på, hvordan LEGO fik sit navn - og hvordan forfatteren, før de verdensberømte LEGO-klodser kom på markedet, var med til at godkende dem.

Om byen Ravning hører vi om dens centrale historiske rolle i vikingetiden. Ravnens rolle i historien om, hvordan byen fik sit navn, bindes sammen med nordisk mytologi, vikingetogter, en engelsk by opkaldt efter Ravning, samt forfatterens lege i ådalen, - lige der hvor man mange år senere udgravede vikingetidens Ravningbro.

Der filosoferes over, at alt forandres, selv det uforanderlige, - og at en nulevende lokal museart måske er bragt til området som gave fra Cæsars udsendinge under Romerriget.

Der er historier om familiens liv, om alvorlige livtag med udviklingen, om biler, tog, tro, USA, Vingsted, det første køleskab, fjernsynet, Troldborg Ring, banangilde, tilskadekomster, en bedstefars langvarige krig om et hegn, og om faderens og køreskolens tur ned ad bakken i mere end én forstand.

Alt sammen sat ind i eftertankernes rammende rammer, der sprænger indtil flere af dem - ikke en navlepillende fortælling om egen opvækst, men vedkommende prosa og anekdoter som historiske tidsbilleder og øjenåbner.

Arrangør bag aftenen er Vejle Bibliotek i samarbejde med Byhistorisk Selskab. Adgang er gratis men billetbestilling nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce