Annonce
Vejle

I respekt for stærk Vejle-maler: Vejle Kunstmuseum er snart klar med Alberts mindeudstilling

Vejle Kunstmuseum åbner fredag 10. januar en mindre mindeudstilling om Albert Bertelsen, der her ses i sit atelier ved sin 90-års fødselsdag. Foto: Benny F. Nielsen
Fredag 10. januar åbner Vejle Kunstmuseum en særudstilling af Albert Bertelsens portrætter og landskaber.
Annonce

Vejle: Maleren Albert Bertelsen døde 11. december. Mindre end en måned senere åbner Vejle Kunstmuseum en mindeudstilling med et udsnit af de af hans værker, som museet har i egne gemmer.

Udstillingen åbner fredag 10. januar og kan ses frem til søndag 15. marts.

- Vi fokuserer på portrætter og landskaber, som vi tror, vi vække genkendelsens glæde hos gæsterne. Det bliver både tegninger, tryk, plakater og malerier. På den måde vil vi vise en sidste respekt til en stærk maler, siger kunstmuseets leder, Trine Grøne.

Arbejdet med at vælge ud er i gang i disse dage. I sagens natur kom denne opgave som en overraskelse. Det betyder også, at museet i forvejen er optaget af aftalte aktiviteter, der er planlagt for længe siden.

- Derfor bliver der tale om en mindre udstilling. Men vi har et rum i forbindelse med trappen til første sal, hvor der kan blive plads til en del, siger Trine Grøne.

Udstillingen vil særligt vise portrætter og landskaber. Arkivfoto
Annonce

Fra hele karrieren

Albert Bertelsen fik et langt liv i kunstens tjeneste, og udstillingen vil vise eksempler på hans arbejde helt tilbage fra 1950'erne og frem til den nyeste tid.

Endnu i 2019 kunne han vise 20 nye billeder på den store kunstmesse Art Herning. Og i sit atelier efterlod han tre færdiggjorte malerier fra november. Albert Bertelsen var ved sin død 98 år og dermed Danmarks ældste aktive kunstner.

- Vi viser værker, der på hver deres måde giver et portræt, ikke alene af Vejle og de mennesker, Albert mødte, men også landskabsskildringer af den store natur, som Albert oplevede på Færøerne og i Norge, ofte med klare farver, som set gennem tågedis, siger museumsinspektøren.

Store landskaber i klare farver med tåge er blandt de motivemner, Albert Bertelsen er kendt og elsket for. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce