Annonce
Ugeavisen Vejle

Ingen fælles byttefrist i coronatid: Men Vejles butikker finder ud af det

Andreas Kiis Antonsen har ingen esser gemt i ærmerne, nu hvor regeringen har forlænget nedlukningen af butikkerne i Vejle midtby. Foto: Mette Mørk
City Vejle har ingen fælles byttefrist for de mange varer, der er købt op til jul. Men citychefen forventer ikke, at det bliver noget problem.

Vejle: Tirsdag 29. december forlængede statsministeren nedlukningen af Vejles gågade, Bryggen og alle andre handelsgader og storcentre rundt i landet.

Det betyder, at vejlensere, der skal have byttet skjorten og skoene til en anden størrelse eller elektronikken til en anden model, må væbne sig med yderligere tålmodighed.

Nu bliver det tidligst mandag 18. januar, at vi kan komme i de fysiske butikker. Og hvis regeringen vælger at forlænge restriktionerne endnu en gang til den tid, kan det vare endnu længere.

Men vejlenserne behøver ikke frygte, at byttefristerne for deres julegaver udløber, inden de kan nå ned i byen for at få byttet varerne.

Det melder citychef Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Udskyder byttefrist

- Det er ikke sådan, at vi som by har en fælles byttefrist. Men jeg har hørt flere butikker sige, at det ikke bliver noget problem. De er der for at løse det og vil bare gerne have glade kunder. Så den normale byttefrist på typisk 14 dage bliver bare udskudt, siger Andreas Kiis Antonsen.

Under forårets længerevarende nedlukning blev der etableret en fælles webportal, hvor flere af midtbyens butikker markedsførte deres varer. Men den genoplives ikke i den aktuelle nedlukning, og cityforeningen har ingen gemte esser i ærmet til den nuværende situation.

- Vi har ikke nogle ting eller gode idéer, vi kan hive frem i dette øjeblik. Jeg har rakt ud til min bestyrelse for at høre, hvilke løsninger vi kan tage fat på, og vores coronateam, der arbejder uafhængigt, brainstormer løbende på tingene, fortæller citychefen.

Annonce

En barsk situation

Han er ikke overrasket over, at restriktionerne er blevet forlænget, men håber, at smittetrykket udvikler sig, så der ikke kommer yderligere forlængelser.

- Jeg har talt med flere butikker, som var forberedt på, at tingene ville blive skubbet. Så forlængelsen kommer ikke som et kæmpe chok for dem. Men jeg har også talt med en, der var helt i chok over det, og nogle butikker står i en meget barsk situation, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Forventer ikke brandsalg

Januar er normalt den helt store udsalgsmåned med et stort salg, så situationen er alvorlig for mange, hvis januar går helt uden åbningsdage. Men citychefen forudser ikke, at butikkerne i Vejle vil genåbne med et brag af et udsalg.


De fleste har fået deres varelagre tilpasset hen over efteråret, så de ikke står med bunkevis af varer, der skal ud over disken nu.

Andreas Kiis Antonsen, citychef


- Da butikkerne genåbnede i foråret efter den første nedlukning, skete det uden panik. Og det duer heller ikke denne gang at genåbne med slagtilbud som på en black friday. Jeg forventer, at butikkerne åbner stille og roligt og efter nogle dage begynder at køre nogle tilbud, siger Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Har tilpasset varelagre

Han har talt med en række butikker, som fortæller, at de lært af erfaring ikke har købt ind i efteråret, så varelagrene bugner med varer, de ikke kan komme af med nu.

- De fleste har fået deres varelagre tilpasset hen over efteråret, så de ikke står med bunkevis af varer, der skal ud over disken nu. Det er det, vi hører lige nu, men det gælder ikke for alle, understreger citychefen.

Han roser generelt butikkerne for at have udviklet deres brug af sociale medier og tilknyttede webshops under forårets nedlukning, og det har de glæde af nu.

- Jeg ved, at mange butikker knokler med deres webshops og markedsføringen på de sociale medier i disse dage. De er blevet rigtig gode til at bruge Instagram og andre medier til at sælge deres varer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce