Annonce
Ugeavisen Vejle

Integrationscafé søger frivillige

Lisbeth er frivillig i Røde Kors’ integrationscafé i Vejle. Her er hun i gang med at give lektiehjælp. Foto: Flemming Christensen
Røde Kors integrationscafé i Vejle søger frivillige, som vil hjælpe flygtninge med lektier, hverdagsdansk og kommunikation med myndighederne.
Annonce

Vejle: Der bliver både hygget og lavet lektier, når Røde Kors integrationscafé hver uge holder åbent for flygtninge i Vejle. De frivilliges hjælp er populær, så Røde Kors leder lige nu efter nye café-frivillige.

- Vi fokuserer meget på den enkelte og hjælper gerne en-til-en med lektierne. Derfor vil vi gerne være nogle flere, så der også er overskud til andre aktiviteter, forklarer Flemming Christensen, som selv er frivillig og står i spidsen for caféen.

Sammensætningen af gæster veksler, men i øjeblikket er det især yngre kvinder, der kommer om tirsdagen. Udover hjælpen til lektier, har caféen også stor social betydning; nogle er kommet fast i flere år, blandt andet fordi de har muligheden for at tale hverdagsdansk.

- Som frivillig er det en stor fornøjelse, at man har den menneskelige kontakt, som betyder noget for dem, man sidder overfor, siger Flemming Christensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at det ikke kræver nogen særlige forudsætninger at være frivillig – ud over åbenhed og venlighed.

- Vi har selvfølgelig en forventning om, at man kan være rimeligt stabil i sit fremmøde, selv om der ikke er noget krav om, at man kommer hver eneste gang. Men det er vigtigt for cafeens brugere at kunne møde de samme frivillige rimeligt regelmæssigt.

Annonce

To frivilligopgaver

Røde Kors integrationscafé er åben tirsdag eftermiddag, hvor den står på lektier og hygge for børn og voksne. Om torsdagen tilbydes der vejledning og hjælp med mere praktiske problemer – eksempelvis at læse og forstå breve fra det offentlige, forlængelse af opholdstilladelse, hjælp til jobsøgningen eller at få lavet et nyt pas.

- Vi har brug for et par frivillige til om tirsdagen og en enkelt til torsdagene, og kan man begge dage, så er det helt fint, lyder det fra Flemming Christensen.

- Torsdagsopgaverne er selvfølgelig noget specialiserede, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Vi skal nok sørge for en grundig sidemandsoplæring, og vi er altid flere til stede i åbningstiden, tilføjer han.

Interesserede kan kontakte Flemming Christensen på vejle.flemming.christensen@rodekors.dk

/LASAU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce