Annonce
Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Hvordan skal vi nogensinde komme videre?

Arkivfoto: Colourbox
Annonce
Annonce

To skilsmisser

Kære Irma – hjælp os venligst. Vi er et par kærester sidst i 30-erne, hver især gift med en anden. Vi har været hemmeligt sammen i et år og elsker hinanden højt.

Både hendes og mit ægteskab er uden gnist, glæde eller kærlighed, og vi ønsker at blive skilt, så vi kan være sammen uden at skulle gemme os med vores følelser.

Men vi kan ikke få taget hul på dette brud. Jeg har to børn, hun har et. Og der er hele tiden noget at tage hensyn til i vores familier, mærkedage og forhindringer der spænder ben, så vi må vente og vente.

Jeg er bange for, at alt kommer til at gå helt ad h til. Og at jeg mister mine børn. Hvordan skal vi nogensinde komme videre, når vi konstant bliver forhindret? Det bliver jo også super-ubehageligt altsammen.

Den nervøse mand

Kære du!

Her er meget at tænke over. Jeg ser det fra to sider, og derfor er jeg nødt til at give dig to svar, der er ret forskellige – og dog hører sammen.

1.svar:

Det, at I hele tiden ser forhindringer for at få taget opgøret og blive skilt, får mig til at tænke: Er I helt sikre på, at det er det her I vil, dybest inde? At I hele tiden synes, det ene og det andet forhindrer jer, kunne være svaret, at det er det måske ikke …?

Det er en stor mundfuld at splitte to familier op. Ikke umuligt, nej. Og selvfølgelig skal I nok komme igennem det. Men har I gjort noget for at finde ind til kærligheden igen med den person, I hver især er gift med? Det kunne måske lade sig gøre.

Det er jo klart, at når I fjerner kærligheden fra ægtefællen og i stedet bruger al energi og opmærksomhed på en kæreste, vil ægteskabet udsultes og være uden gnist, glæde og kærlighed, som du skriver.

Men hvis I nu gjorde et ærligt forsøg med at satse på ægteskabet i stedet, hvad ville der mon så ske?

Et nyt forhold kan være spændende, alene fordi det er ’forbudt’. Og fordi man ikke er sammen hele tiden i hverdagens små og større irritationer – så man hen ad vejen også ville opleve hinanden i et andet lys end det rosenrøde. Tro det eller ej, men i det nye forhold vil der med tiden også komme en hverdag.

Tænk over det og snak ærligt om det.

2.svar:

Nej, en skilsmisse er sjældent behagelig. Men er I afklaret med at det er det, I vil (og ikke kan/vil prøve at reparere ægteskaberne), så beslut jer for at få det overstået nu. At gå og gemme jer med kærligheden år efter år er totalt opslidende. Se frem. En dag er det ubehagelige på afstand.

Jeg kan ikke se, hvordan du kan miste dine børn pga. skilsmisse. De er jo stadig dine børn, som du derefter skal have samvær med på deltid.

Dog vil jeg foreslå, at du og din kæreste ikke flytter sammen, men bor hver for sig. Et stykke tid, eller altid. Så I kun ser hinanden, når I er uden børn og har overskud og ro til nærvær.

Det er som regel svært for børn at blive en del af en sammenbragt familie, og det behøver de ikke. Samtidig kan det være langt bedre for jeres kærlighedsforhold, da I dermed ikke skal føle, I ”bør” elske den andens børn, for det kan de færreste. Flere slags pres kan hermed undgås.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce