Annonce
Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Kollega udsat for vold

Arkivfoto: Colourbox

Kollega udsat for vold

Hej Irma!

Jeg er sikker på, min kollega, en kvinde på 37, har en voldelig kæreste. De har boet sammen et år, og i den tid har hun forandret sig fra at være glad og livlig til at blive stille, nervøs, trække sig fra os andre, glemme ting – og jeg har flere gange set hende med blå mærker, hvilket hun altid bortforklarer.

Jeg har spurgt direkte til forholdet, men hun siger, det er okay, hvilket fakta taler imod.

En dag sagde jeg til hende, at hun altid kan henvende sig til mig, dag eller nat, hvis noget er helt galt hjemme hos dem, og hun vil væk fra ham. Hun trak bare på skuldrene og hviskede tak. Hvad kan jeg ellers gøre?

Mille

Kære Mille!

Godt, at du er der for hende. Vær opmærksom fremover, dog uden at være påtrængende.

Fortæl hende en dag hvor det hele ser skidt ud, at hun altid kan henvende sig på Vejle Krisecenter. Der kan både ringes, tlf. 75 83 93 33 og sendes mail vejlekrisecenter@vejlekrisecenter.dk

Her kan hun få råd, støtte og vejledning, eller i værste fald flygte til, hvis det pludselig går amok. Adressen er Rosengårds Alle 104 B, 7100 Vejle. Giv hende evt. en lille seddel med tlf.nr. og adresse, hvis hun vil have det, så hun, selv under pres, hurtigt kan finde det.

Venlig hilsen

Irma

Annonce

Kommentar til brevkassen

Irma, du må virkelig være hundehader, siden du kan svare manden som du gør, der skrev til dig om kærestens hund, han ikke kan lide. Overskriften var: ”Hunden, hendes bedste ven”.

En hund er et familiemedlem, og den har ret til at være der på lige fod med andre i familien og frit gøre hvad den vil. At den snuser til manden og vil være tæt på ham er da et tegn på kærlighed, hvilket han desværre blankt afviser. En hund er et kærligt dyr, mens den mand bare er jaloux, fordi kæresten kysser og krammer den. Han burde skamme sig – og holde sig langt væk fra en kvinde med hund.

Hilsen, Lena

Kære Lena!

Det tror jeg også, han efterhånden er begyndt at overveje. Dog tror jeg, de nok skal finde en form for det her hen ad vejen.

Selvfølgelig skal dyr have det godt. Og ja, en hund bliver et familiemedlem, der skal have kærlighed. Men en hund skal også kende sin plads og ikke have overtaget i et hjem, ellers kan det blive uudholdeligt at være sammen med den.

En hunds plads er ikke tæt op ad en person, der ikke ønsker det. Det er noget, enhver hund på kærligste vis kan opdrages til, så andre kan klare at være sammen med den – og dermed endda komme til at synes om den med respekt fra begge sider. Sådan er det ikke her, hvor hunden åbenbart sætter dagsordenen, mens andre må indordne sig. Det eneste, manden ønsker er, at hunden finder noget andet at gnaske i, end ham.

Nej, han har intet at skamme sig over. Vi er alle forskellige, også mht. hvor og hvornår vi ønsker nærhed, og med hvem.

Og så, lige for god ordens skyld: Nej, jeg er absolut ikke hundehader! Jeg er bare realistisk, også når det handler om hunde og deres (ikke)opdragelse. Tak for din henvendelse.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce