Annonce
Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Livet er uretfærdigt

Foto: Colourbox
Annonce

Livet er uretfærdigt

Jeg har haft alt for mange problemer i livet, og det fortsætter. Manden, jeg gerne ville have beholdt, fandt en anden. Min far døde for tidligt. En god veninde gad mig pludselig ikke mere. Jeg mistede et godt job og fandt et mindre godt. Altid en masse bøvl!

Her sker intet spændende og rart. Alle andre virker åh så glade, hvorfor så aldrig mig?

Giver du mig ikke ret i, at livet er uretfærdigt det meste af tiden?

Kvinde på 39

Kære du!

Det spørgsmål skulle jeg lige tænke over. Og svaret er: Jeg synes, livet er meget alsidigt, hvis vi ikke kun kigger på det, vi har det dårligt med. Det, vi fokuserer på, bliver nemlig forstørret, fylder mere – måske til sidst ALT. Men … uretfærdigt? Hvad kan vi måle uretfærdighed ud fra?

Ingen oplever, at livet går i en lige linje, som altid føles fantastisk. Heller ikke dem, der altid ’virker åh så glade’, som du skriver. Det tror jeg også ville føles for ensformigt og uden udfordringer.

Men det handler mest af alt om, hvor du sætter fokus. Jeg vil opfordre dig til at spejde efter det, der er godt i dit liv – for det MÅ være der. Begynd at gå lidt ud over dine sædvanlige tankebaner – og også ud over din sædvanlige adfærd – så du får øje på noget andet og nyt. Snak med gode venner om det – vær sammen om det.

Sæt dig for SELV at skabe noget rart og spændende i stedet for at forvente, det bare dukker op. Når det så lykkes (og det gør det, når du forestiller dig det sådan), vil det føles rigtig rart – og samtidig tiltrække andre. Og du vil mærke, at livet også er godt. En følelse, der skaber mere af det samme, og som i dén grad LØFTER.

Venlig hilsen

Irma

Annonce

For gammel til børn

Kære Irma!

Min kæreste er 38, og efter 7 måneder sammen vil hun pludselig have et barn. Den tanke var ikke inde i billedet fra starten. Jeg er 59 og føler mig for gammel til at blive far. I forvejen har jeg to voksne sønner og vil nødig starte forfra.

Min kæreste presser på og siger, at mange ældre mænd er fædre. Men også fordi hendes mulighed for at blive mor snart er slut. Det forstår jeg godt, men jeg ønsker det ikke.

Skal jeg alligevel, imod min vilje, sige ja – og så ellers holde mig for øjne og ører og lade hende tage slæbet, hvilket hun siger, hun gerne vil. Hvordan klarer vi den uenighed?

Hårdt presset mand

Kære du!

Den tror jeg ikke I klarer uden at nogen kommer i klemme. Allerværst ville det være, hvis det kommer til at gå ud over et barn – med en far der trækker sig, og din kærestes skuffelse over at du ikke tager (nok) del, og det sidste tror jeg ikke kan undgås med tiden. Ja, mange ældre mænd bliver fædre – men så handler det om at ØNSKE det, og det gør du ikke.

Derfor tror jeg, I kan blive nødt til at stoppe som kærester, så hun kan finde en mand, der gerne vil være far – og du kan blive fri. Ja, desværre, bedre muligheder ser jeg ikke.

Venlig hilsen

Irma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce