Annonce
Ugeavisen Vejle

Japanske erhvervsfolk skal besøge lokale virksomheder

Udover Kongerne Jelling skal de japanske erhvervsfolk opleve Fjordenhus med de mange skæve vinkler. Foto: Mette Mørk

Erhvervsfolkene skal besøge lokale fødevarevirksomheder og opleve Kongernes Jelling og Fjordenhus.

Annonce

Vejle: Vejle Erhverv får i vinterferien besøg af en japansk erhvervsdelegation. De japanske erhvervsfolk besøger Vejle i forbindelse med et stort judostævne, Matsumae Cup, der finder sted i DGI-Huset.

- Det er med at gribe en sådan chance. Erhvervsfolkene kommer fra japanske fødevarevirksomheder, og de skal blandt andet besøge lokale fødevarevirksomheder.

- Der vil især være fokus på lokalt producerede fødevarer, fortæller Jens Jørn Josefsen, exportmanager hos Vejle Erhverv.

Han nævner i den forbindelse en ny frihandelsaftale mellem Japan og Danmark.

- Aftalen, som gøre det mere lukrativt at handle sammen, trådte i kraft 1. februar. Så besøget finder sted på det helt rigtige tidspunkt, fortæller Jens Jørn Josefsen.

Med åbningen af Food Innovation House og Culinary Institute by Vejle Erhverv sidste år, har Vejles fødevarevirksomheder fået bedre muligheder for eksport til udlandet.Det er første gang at Vejle Kommune i samarbejde med Food Innovation House og Culinary Institute by Vejle Erhverv samlet sætter fokus på erhverv, eksport, fødevarer, turisme og kultur.

Den japanske erhvervsdelegation besøger Vejle fra den 15. til 18. februar. Gæsterne skal rundt i Vejle fra 16. til 18. februar, mens receptionen holdes 18. februar med deltagelse af den japanske ambassade.

Annonce

Smagsoplevelser

De japanske erhvervsfolk skal udover besøget hos lokale fødevarevirksomheder også besøge blandt andet Kongernes Jelling og Fjordenhus.

- Derudover skal de på en såkaldt "smagsrejse" hos Bøgedal Brew. Bryggeriet har i samarbejde med Vejle Kommune stået for en del af programmet, fortæller Maria Sommer, manager i MeetingVejle.

Ifølge Maria Sommer handler det om at vise respekt for en anden kultur og samtidig vise, hvad Vejle og Danmark kan, både erhvervs-, turisme- og kulturmæssigt.

- Derfor sluttes besøget af med en officiel reception, hvor den anerkendte, japanske madkunstner Masayo Funakoshi skal skabe et spiseligt kunstværk.

- Reception finder sted hos Food Innovation House. Kunstnerens spiselige kunstværk, lavet af lokale sæsonbasserede råvarer, skal på symbolsk vis knytte japanerne sammen med vejlenserne, siger Maria Sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce