Annonce
Ugeavisen Vejle

Julemarked aflyst: Ny julebod opstår

Metodistkirkens julemarked er aflyst. - Ret hurtigt opstod der dog enighed om, at vi måtte forsøge os med noget andet, siger præst Anne Thompson. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Corona har sat en stopper for det traditionsrige julemarked i Skt. Pouls Kirke. Menigheden vil dog stadig sælge julebag og dekorationer.
Annonce

Vejle: Vores traditioner er ramt af coronapandemien.

I år bliver du ikke inviteret inden for i byens næstældste kirkebygning. Metodistkirkens traditionsrige julemarked er aflyst. Ingen åben café i kirken, farvel til indendørs boder og loppemarked.

Men... Den kristne frikirke kaster ikke håndklædet i ringen.

De populære, smørbagte småkager, friskkogte klejner og smukke dekorationer bliver solgt fra en julemarkedsbod på Vissingsgade den sidste weekend i november.


Corona kaster os helt sikkert på mange måder ud i en krise. Men det er også en mulighed for at gå nye veje og afprøve ting, vi måske ellers ikke ville have gjort

Anne Thompson, præst


Ifølge Anne Thompson, den ene af menighedens to præster, var stemningen noget trist, da det stod klart, at julemarkedet skulle aflyses.

- Ret hurtigt opstod der dog enighed om, at vi måtte forsøge os med noget andet. Ikke i et forsøg på at holde fast på det, der kunne have været, men for at bevise for os selv, at vi kan tilpasse os situationen - og for alligevel at være med til at skabe julestemning i Vejle midtby. For mange er julemarkedet startskuddet på adventstiden, og selvom vi ikke kan servere kaffe i et smukt kirkerum, kan vi alligevel sende småkager med folk hjem, lyder det fra præsten.

Der bliver ikke mulighed for at holde julemarked i Skt. Pouls Kirke i år. I stedet bliver der lavet en julemarkedsbod i Vissingsgade. Privatfoto

Anne Thompson oplyser, at det også bliver muligt at forudbestille småkager og dekorationer online, så man trygt kan sikre sig sine varer uden at risikere at skulle gå forgæves eller stå i kø.

- Corona kaster os helt sikkert på mange måder ud i en krise. Men det er også en mulighed for at gå nye veje og afprøve ting, vi måske ellers ikke ville have gjort, tilføjer hun.

I julemarkedsboden kan man købe brunkager, vaniljekranse, specier, jødekager og finsk brød, friskkogte klejner, kakao, advents- og juledekorationer samt gravpynt.

Boden er åben fredag 27. november klokken 10 til 19 og lørdag 28. november klokken 10 til 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce