Annonce
Ugeavisen Vejle

Julen er ikke cool i oktober

Annonce

Vejle: "Det skete i de dage i november engang; at de første kataloger satte hyggen i gang. Det jul, det cool, det nu man hygger sig bedst".

Sådan indleder MC Ejner en af sine populæreste sange "Jul Det' Cool". Og akkurat som MC Ejner synes jeg ikke, at man skal begynde at varme op for tidligt. Og da slet ikke i oktober. Det betyder nemlig, at jeg når at godt og grundigt træt af julen, og som familiefar til en datter på 11 år, der går meget op i julen, er det en skam.

Uanset, hvad jeg måtte mene er julen allerede godt i gang. Bladene er knapt nok faldet af træerne, før supermarkeder og varehuse begynder at pynte op. Og hos Plantorama åbner havecenterets store julestue den kommende weekend.

De første klejner og pebernødder er på vej til at blive hyldevarer i supermarkederne; før vi ser os om, går det løs med nisser, gran og julemuzak.

Det ville have været i orden, hvis detailhandlen stod og skulle ud af en periode, hvor der havde været nedgang i forbruget, og butikkerne var lukningstruet. Men spørger man butiksindehaverne i Vejle, er det ikke der, de er.

Det er heller ikke nogen undskyldning, at julehandlen i fem brancher inden for detailhandlen står for knap 20 procent af hele årets omsætning, når det gælder for eksempel spil og legetøj, køkkenudstyr, bøger, smykker, guld- og sølvvarer og drikkevarer.

Indrømmet.

Hjemme hos os begynder julen 1. november; her må jeg på loftet og hente seks kasser med julekugler og -pynt. Så går vi lidt rundt om kasserne - og begynder stille og roligt at pynte lidt op. Og den første søndag i advent kommer det til at dufte af klejner og pebernødder, fordi vi så har 24 dage til at hygge os i før den store aften.

Derfor skal julen julen ikke begynde i oktober, men tidligst i november engang. Og ifølge Danmarks Statistik haler november da også ind på december, når det gælder julepyntet og ansættelse af sæsonarbejdere inden for detailhandlen.

Men skulle vi ikke love hinanden at vente lidt med juletravlheden. Så vi ikke allerede nu skal tage stilling til "Kontant eller på konto, hr.? Skal prisen dækkes til?" og lade der gå i hvert fald nogle uger endnu inden ekspedienterne "gi'r gode råd om alt fra sexet undertøj til sminke", som det hedder i, nå, ja, MC Ejners julesang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce