Annonce
Ugeavisen Vejle

Julestemningen kommer med fællessang

Ida Gormsen, der ligesom Jytte Toftdal er medlem af soroptimisterne, griber sin bas og spiller med på julesangene. Arkivfoto
Vejle Soroptimistklub indbyder til julehygge, knas og fællessang onsdag 4. december i Mølholm Sognehus.
Annonce

Mølholm: Vejle Soroptimistklub er værter ved årets christmas carol-aften i Mølholm Sognehus onsdag 4. december.

Der bliver åbnet for salgsboden klokken 18.30, og klokken 19 tager Kirsten Dalager ordet og leder deltagerne gennem en stribe stemningsfulde engelske julesange, som de fleste garanteret kender i forvejen. I salgsboden lokker arrangørerne med mulighed for at købe både advents-, jule- og værtindegaver.

Som sædvanlig bruger soroptimisterne lejligheden til at samle ind til et godt formål - denne gang unge musikstuderende i Vejle - så det koster 75 kroner at deltage.

Man får både kaffe, te og kagebord for pengene, og for yderligere 75 kroner kan man også købe klubbens sanghæfte, hvilket også er med til at skæppe i kassen til det gode formål.

Jytte Toftdahl og Ida Gormsen akkompagnerer sangene på henholdsvis klaver og bas, og Kirsten Dalager fortæller nærmere om den engelske carol-tradition.

Det begyndte med Fru Larsen

  • Engelsk Dansk Klub i Vejle blev stiftet i 1946 på initiativ af Elizabeth Mac Farlane Larsen. Hun var mor til to af Vejle Soroptimistklubs medlemmer og blev konsekvent benævnt "Fru Larsen" i gamle klubreferater.
  • Fru Larsen var ejer af Missionshotellet Caleb på Dæmningen, hvor klubbens møder blev holdt i en årrække.
  • I 1954 blev der oprettet en syngeklub - Christmas Carol Singers. Klubben havde Rosemary Friis som dirigent, og Ella Paludan akkompagnerede på klaver.
  • Det blev en juletradition af synge carols, og da Dansk Engelsk Klub blev opløst i 2016, overgik klubbens sanghæfter til Vejle Soroptimistklub, der siden har ført traditionen videre.
Organist Jytte Toftdal sidder ved klaveret onsdag 4. december i Mølholm Sognehus. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce