Annonce
Ugeavisen Vejle

Kæmpestort kunstværk: Elever arbejder frivilligt til sent ud på aftenen

Asta Thorndahl, Alma Amstrup og Gabriella Brask fra 5. a på Hældagerskolen udviklede motivet til det kunstværk, eleverne i disse uger lægger både skoletid og frivillig tid i. Kunstværket bliver 10 kvadratmeter stort - og består af 2500-3000 håndsyede stofkugler. Foto: Mette Mørk
På Hældagerskolen er 400 elever fra 3. til 8. klasse i gang med et større projekt. Et 10 kvadratmeter stort kunstværk – lavet af håndsyede stofkugler. Eleverne er så optaget af projektet, at de frivilligt strikker efter skoletid – og til sent ud på aftentimerne.
Annonce

Vejle: Et 10 kvadratmeter stort kunstværk.

Det er et projekt, der de seneste tre-fire uger har fået drenge og piger fra 3. til 8. klasse på Hældagerskolen til at arbejde yderst fokuseret og koncentreret i både undervisning, frikvarterer, efter skoletid – og endda til sent ud på aftenen.

Idéen bag kunstværket blev udviklet kort efter sommerferien af et personaleteam bestående af otte personer – heriblandt Gitte Bendixen, der kan karakteriseres som projektets drivkraft.

Gitte Bendixen underviser nemlig samtlige elever på 3. til 8. årgang i håndværk og design, hvor eleverne i de seneste uger har lagt alle kræfter i at sy stofkugler til kunstværket. For stofkugler skal der til.

- Kunstværket kommer til at bestå af 2500-3000 håndsyede stofkugler, som skal sys sammen med op mod 50.000 sting, fortæller Gitte Bendixen, der er lykkelig for at se elevernes motivation og fællesskab i projektet.

- Det er der, man som lærer giver den en ekstra skalle, når børnene så gerne vil, siger hun.

Vi kiggede på billeder af forskellige kunstværk på internettet, og så fandt vi et flot kunstværk af et træ. Så tænkte vi, det var en god idé, fordi skolen er en grøn skole, så det skulle være noget med miljø. Så derfor valgte vi et træ - med masser af farver.

Alma Amstrup, Asta Thorndahl og Gabriella Brask, 5. a på Hældagerskolen

Annonce

11-årige fandt motivet – og har et godt budskab

Kunstværkets motiv er udviklet af tre 11-årige piger fra 5. a, Alma Amstrup, Asta Thorndahl og Gabrielle Brask, der alle er stærkt engagerede i projektet.

- Vi kiggede på billeder af forskellige kunstværker på internettet, og så fandt vi et flot kunstværk af et træ. Så tænkte vi, det var en god idé, fordi skolen er en grøn skole, så det skulle være noget med miljø. Så derfor valgte vi et træ - med masser af farver, siger pigerne, der alle har brugt diverse timer udenfor skoletiden på det farverige stof-kunstværk.

Og så har pigerne et godt budskab. Et budskab, de har skrevet på deres skitsetegning af kunstværket.

"Ligesom et træ, der vokser sig større, så gør mennesker også".

Annonce

7. klasse-drenge har rekorden

På tavlen i klasselokalet bliver der løbende noteret, hvor mange stofkugler eleverne har lavet - og hvilke klasser der har produceret flest i undervisningen.

I skrivende stund har eleverne produceret hele 2748 stofkugler - og rekordindehaverne er 27 drenge fra 7. årgang.

- Der gik en dag konkurrence i, hvem der kunne lave flest af drengene og pigerne - og her var det så drengene, der vandt, da 27 drenge fra 7. klasse på tre lektioner formåede at producere 218 stofkugler, fortæller håndværk- og designlærer Gitte Bendixen.

Men selvom drengene står som rekordindehavere, så stiller 11-årige Alma Amstrup sig skeptisk overfor de ældre drenges formåen.

- Men var det så kvalitet?, spørger hun forundrende - med et stort smil på læben.

Kunstværket bliver lavet af 400 elever fra 3. til 8. klasse - og både piger og drenge er stærkt engageret i projektet. Foto: Mette Mørk
Annonce

Pasta/kødsauce og syning - snart i mål

Men elevernes engagement kan man ingenlunde sætte en finger på.

Tirsdag 8. oktober blev mere end 20 elever i selskab med to lærere nemlig på skolen til efter klokken 18 for at sy – og nogle endda helt indtil klokken 21.

Og syningen blev kun afbrudt af madlavning af pasta/kødsauce, som lærerne havde købt ind - og som blev lavet i fællesskab med eleverne.

Eleverne kan derfor holde efterårsferie med ro i sindet - og snart begynde at se målstregen.

- Jeg tror, vi skal bruge fem dage mere på det efter efterårsferien, siger 11-årige Asta Thorndahl fra 5. a, der er spændt på at se det færdige eksemplar.

Fem dage er dog måske lige en kende for optimistisk, mener Gitte Bendixen.

- Det er måske lige lidt optimistisk - selvom eleverne gør det fantastisk. 14 dage mere – så tror jeg, vi begynder at nærme os, siger hun.

Kunstværket kommer til at hænge ved hovedindgangen foran skolens bibliotek. Et sted, eleverne valgte, da de ville finde et sted, hvor flest mulige vil få gavn og glæde af det.

Kunstværket består af disse farverige stofkugler, som eleverne bruger flere timer på at sy. Foto: Mette Mørk
Mange elever bliver på skolen til efter skoletid for at arbejde på kunstværket. 11-årige Christine Rosenbæk og 12-årige Esther Søgaard fra henholdsvis 6. c og 6. b er to af de elever, der lægger både tid og kræfter i syningen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce