Annonce
Ugeavisen Vejle

Kølerum blev målt til 9,2 grader: Nyåbnet café får sur smiley og bøde på 5000 kroner

Sadik Yildiz, indehaver af 1401 - food & friends, ærgrer sig over bøden og især den sure smiley. Tingene er nu bragt i orden, og restauratøren ser frem til et nyt besøg af Fødevarestyrelsen, så han kan få sin glade smiley tilbage. Fotoet her er taget i forbindelse med restaurantens genåbning. Arkivfoto: Flemming Larsen
1401 - food & friends får sur smiley for at have opbevaret letfordærvelige fødevarer for varmt. Kølerum blev målt til 9,2 grader.
Annonce

Vejle: Café 1401 - food & friends i Klostergade 1 har fået en sur smiley og en bøde på 5000 kroner. Fødevarestyrelsen giver den nyåbnede café bøden og den sure smiley for at have opbevaret letfordærvelige fødevarer, fersk kylling, skinke smørepølse, bacon og salami pålæg for varmt. Kølerummet blev af styrelsen målt til 9,2 grader.

Kravet her er fem grader, og årsagen til bøden og den sure smiley er, at Fødevarestyrelsen allerede tilbage i juni konstaterede, at der blev opbevaret letfordærvelige fødevarer, hvor temperaturen havde sneget sig op på 8,5 grader.

Derfor kom der et opfølgende besøg 9. september.

Sadik Yildiz, indehaver af 1401 - food & friends, ærgrer sig over bøden og især den sure smiley. Han lægger sig fladt ned.

- Vores letfordærvelige fødevarer skal selvfølgelig have den rigtige temperatur; alt andet er sjusk, og det har jeg selvfølgelig det fulde ansvar for.

- Vi har knoklet de seneste måneder for at blive klar til genåbningen af caféen, det tidligere Arresten Mad & Bar, og har derfor ikke været opmærksomme på alt. Tingene er nu bragt i orden, og jeg håber, at jeg hurtigst muligt får min glade smiley tilbage, siger Sadik Yildiz.

Han ser frem til et nyt besøg af Fødevarestyrelsen, der ikke havde nogen bemærkninger med hensyn til hygiejnen i caféens nyistandsatte køkken.

Annonce

Nyt menukort

Som tidligere nævnt er det Sadik Yildizs anden café på den anden side af vejen, 1401 - Tapas & Burgers, der står for driften i den nyåbnede café.

Menuer består - udover caféens surdejspizzaer - af sliders burgere, pizzaklap sandwich og salater. Og som noget nyt serveres der også den klassiske frokost mellem klokken 11.30 og 15.30 med smørrebrød på menuen.

Andre nyheder er tre forskellige retter til folk med en sød tand og tre retter til børnene.

1401 - food & friends holder åbent fra klokken 11.30 til klokken 22.00, dog til klokken 24 på fredage og lørdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce