Annonce
Ugeavisen Vejle

Ka' de li' østers: Vejle-kok serverer for tv-seerne

Køkkenchefen på Restaurant Tree Top i Vejle, gourmetkok Nicolaj Christiansen, præsenterer senere i denne måned tre østersretter på TV2. Det sker i forbindelse med programmet "Fantastiske hammerslag", der også har Østersfestivalen på Rømø under hammeren. Foto: Flemming Larsen
Køkkenchefen på Restaurant Tree Top, gourmetkokken Nicolaj Christiansen har været på Rømø for at plukke og tilberede østers. Vejle-kokken serverer dem for tv-seerne på TV2.
Annonce

Vejle/Rømø: Østers med bakskuld, som er saltet, tørret og røget ising, serveret med kaviar. Østers med danske ærter og raps, og østers, serveret med Discovery-æbler, der stammer fra Suffolk i England, hvor æblet fik sit navn i 1962.

Det er, hvad tv-seerne kan glæde sig til, når de 11. september kan streame programmet "Fantastiske hammerslag" på TV2 Play eller 18. september kan se programmet på TV Fri.

Her har køkkenchefen på Restaurant Tree Top, gourmetkok Nicolaj Christiansen, nemlig  tilberedt østers på tre forskellige måder til Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm fra Lauritz.com

Annonce

Nu kan de lide østers

Parret erkender, at de ikke var vilde med østers, før de iført waders var med gourmetkokken ude at plukke østers.

- Det var rart at overbevise Mette og Bengt om, at østers smager. Allerede i første mundfuld, fik jeg dem overbevist om, at østers er en velsmagende ret. Og de var heller ikke nær så nervøse som mig, siger Nicolaj Christiansen, der for første gang optræder som tv-kok på landsdækkende tv.

Nicolaj Christiansen har deltaget i Østersfestivalen tre gange, og to gange er det blevet til en fornem andenplads. På tv laver han østers på tre måder: med bakskuld, med danske ærter og raps samt med Discovery-æbler. Foto: Flemming Larsen

I "Fantastiske hammerslag" møder seerne hver gang to passionerede kræmmere, der tager rundt i Danmark og i venskabelighed dyster om, hvem der kan få solgt deres fund med størst mulig fortjeneste på Lauritz.com.

Annonce

Går efter sejren

Og en af scenerne i denne udsendelse er Rømø og Vadehavet.

Gourmetkokken Nicolaj Christiansen. Restaurant Tree Top, deltager igen i år i Danmarks Østerfestival, der finder sted 10. til 12. oktober på Rømø. Her ses han sammen med Povl Lønberg, der står bag festivalen. Foto: Flemming Larsen

- Foruden at tilberede østers på tre forskellige måder var det min opgave at tage Mette og Bengt med på Vaden for at opleve dette natursyn og samle egen mad, fortæller Nicolaj Christiansen, der for tredje år i træk deltager i Danmarks Østersfestival, og som både i 2018 og 2019 fik en fornem andenplads.

Det var første gang, Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm, Lauritz.com, plukkede og smagte østers. Det skete under kyndig vejledning af gourmetkokken Nicolaj Christiansen, Restaurant Tree Top i Vejle. Privatfoto

I forbindelse med programmet havde Danmarks Østersfestival et gavekort til et østersfestival-ophold, bestående af et ophold på Enjoy Resorts, middag i spisesalen på Schackenborg Slot, en flaske champagne fra Les Cinq Files samt to champagneglas, under hammeren.

Hammerslaget nåede op på 13.000 kroner plus salær - og overskuddet går til Rømø Husholdningsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Den nedarvede skam

Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Annonce