Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendt maler udstiller i Vejle Vindmølle: Henning Nielsen udstiller i kunstforeningen

Henning Nielsen har blandt andet malet nogle af stendigerne i lokalområdet. Privatfoto
Vejle Kunstforening inviterer på en udstilling med Henning Nielsen, der viser malerier fra et langt liv som kunstner. Udstillingen åbner lørdag 5. juni.

Vejle: Maleren Henning Nielsen hører til de stille – som menneske og som kunstner. Han fyldte for nyligt 90 år og kan se tilbage på en lang lærergerning på Skibet Skole og en lige så lang karriere som maler.

Motiver fra lokalområdet

Han boede i henved 60 år i den gamle skole i Jennum. Og det er da også  i lokalområdet han har fundet motiverne til mange af sine billeder: Naboens høns og køer, havens træer med mos på grenene, marksten fra stendiget og strukturen i murstenene i områdets huse.

Haralds Høj, der er beliggende tæt på Jennum gamle Skole er ligeledes et hyppigt motiv. Også blåmuslinger fra vandreture langs Vejle Fjord og Lillebælt har med sine buede former og markante blå-hvide-brune farver, optaget Henning Nielsen.

Naturen fylder også meget i Nielsens motiver. Privatfoto

Det skriver Vejle Kunstforening i en pressemeddelelse.

Udstillingen vil være retrospektiv og rummer blandt andet billeder, der befinder sig hos familien og ikke tidligere har været udstillet. Også kunstnerens nyeste billeder, hvor han har ladet sig inspirere af beskadigede fortovsfliser kan ses på udstillingen, ligesom der også er fuglemotiver - ofte af havens fugle, som resultat af Nielsens ornitologiske interesse, som han har haft siden ungdommen.

Henning Nielsen var i mange år medlem af Vejle Kunstforenings bestyrelse og er i dag Kunstforeningens æresmedlem.

Udstillingen åbner i Vejle Kunstforenings lokaler i Vejle Vindmølle lørdag 5.juni klokken 11 – desværre uden den sædvanlige fernisering, da forsamlingsforbuddet ikke tillader det. Udstillingen vil kunne ses til 4.juli fra onsdag til søndag klokken 12 til klokken 16.

Der kræves ikke corona pas eller bevis for test, men mundbind/visir. Der er sprit til hænderne i møllen og der skal naturligvis holdes afstand til andre udstillingsgæster, gerne to meter. /larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce