Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendt restaurant ved Vejle får sur smiley

Brent Christensen er sjette generation på Hopballe Mølle, hvor han har stor succes med kyllingproduktion med dyrevelfærd i fokus. Derudover driver han restaurant, og det er hans første sure smiley. Foto: Mette Mørk
Hopballe Mølle, der driver både restaurant og gårdbutik, har fået en sur smiley. Opbevarede ferske kyllingelår for varmt
Annonce

Vejle: Hopballe Mølle ved Vejle har fået en sur smiley og en bøde på 5000 kroner. Det sker efter et besøg af Fødevarestyrelsen, der i forbindelse med sit besøg kunne konstatere, at nogle ferske kyllingelår var for varme. Lufttemperaturen var 12,4 grader i køleren, mens temperaturen på selve kødet blev målt til 11,8 grader.

Kontrollanten fra Fødevarestyrelsen tog billeder af kyllingekødet til dokumention.  Virksomheden har - ifølge kontrolrapporten - oplyst, at det drejer sig om cirka 12,5 kilo fersk kyllingekød, primært kyllingelår.

Annonce

Mister sin elitesmiley

Brent Christensen, indehaver af Hopballe Mølle, ærgrer sig over den sure smiley.

- Kompressoren i køleren var brændt af samme morgen. Vi ringede derfor efter en kølemontør, der skulle reparere køleren. Men vi nåede ikke at flytte kyllingekødet, som vi selvfølgelig ville have kasseret, inden vi samme dag fik besøg af fødevaremyndighederne, forklarer Brent Christensen.

Han savner derfor lidt konduite fra myndighedernes side.

- Vi har drevet restaurant og gårdbutik i 18 år, og det er første gang vi får en sur smiley. Jeg kunne forstå, hvis vi flere gange havde fået en sur smiley, så var det mere reelt. Men kompressoren var jo stået af samme dag, siger Brent Christensen.

Det, der ærgrer ham mest, at han nu står til at miste sin Elite Smiley.

- Gæsterne, der kender os, ved, at vi går meget op i fødevaresikkerhed. Og at vi ikke kunne drømme om at sælge noget, der ikke var i orden i vores restaurant, så vi skal nok komme ud på den anden side, siger Brent Christensen.

Han ser nu frem til det fødevaremyndighedernes næste besøg, så restauranten igen kan få en glad smiley.

- Men der kommer selvfølgelig til at gå et stykke tid, inden jeg igen kan få min elite-smiley, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce