Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte kunstnere bag tekst om Vejle

Danseforeningen Dansant er sammen med lokale musikere, en studiemand, en fotograf og en grafiker med i coverkonkurrencen "Min Version af Vejle". PR-foto
Danseforeningen Dansant Vejle er gået sammen med fire Vejle-musikere om "Min version af Vejle". I sangen hyldes Vejle for sin smukke natur, bakkerne, fjorden og det gamle rådhus.
Annonce

Vejle: "Kærligheden til vores by lyser ud af teksten".

Det er budskabet fra Kirsten Mejborn, formand for danseforeningen Dansant Vejle, der sammen med tre kendte musikere nu kommer med et bud på Kultur- og Fritidsforvaltningen såkaldte cover-konkurrence.

- Min version af Vejle"-projektet blev lanceret 1. maj, og vi blev her opfordret til at deltage. En opfordring, som foreningen med glæde tog imod. Endelig var det muligt at udfolde sig kulturelt. Månederne forud havde udelukkende budt på aflysninger, så det var et forfriskende tiltag, fortæller Kirsten Mejborn.

Men hvordan skulle Dansants bud på cover-konkurrencen se ud?

- Et enkelt opkald til Carsten Bo Henriksen og Søren Elsig gav svarene og formen. Et Vejle-projekt skulle selvfølgelig så vidt muligt udføres af vejlensere, og i disse Covid-19 tider - sammen - men hver for sig, forklarer Kirsten Mejborn.

Annonce

Mange personligheder med

Sådan blev det.

Carsten Bo og Jon har stået for musikken, Kisser og Søren for teksten, Studie Dolphin med Søren Them ved indspilningsknapperne. Vejle-fotografen Michael Lybker har taget billeder og Bjarne Alrø er manden bag dias-opsætningen. Og danseforeningen Dansat Vejle som tovholder.

- Undervejs viste det sig, at der blev brug for billeder af "gamle" Vejle. Og vi måtte bede Vejle Stadsarkiv, Farsø Lokal Arkiv, samt Facebookbrugere om hjælp. Det lykkedes at finde billeder af personligheder som Svend Åge Tauscher, Sorte Helga, Henry Solskin, Paul Lekytié - og ikke mindst af flere historiske bygninger.

- I sangteksten, som i sidste ende blev et samarbejde mellem Carsten Bo og Søren Elsig, hyldes Vejle for sin smukke natur, bakkerne, fjorden og det gamle rådhus, forklarer Kirsten Mejborn.

Også navnet Vejle som betyder Vadestedet, og som var det navn byen fik tilbage i 1100-tallet, er nævnt.

- I skrivende stund er gruppen, der alle aktivt og vederlagsfrit har deltaget i projektet, ved at lægge sidste hånd på projektet. Vi glæder os til at præsentere resultatet, siger Kirsten Mejborn.

Danseforeningen Dansant Vejles projekt kan - sammen med de andre deltagende projekter - ses på Vejle Kommunes Facebook-side fra 8. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce