Annonce
Ugeavisen Vejle

Kirkens Korshær: Klar med genbrugs-takeaway i Vejle

Tommy Mølgaard, der er medlem af butiksudvalget i Kirkens Korshær, er med til at nummerere og sætte pris på genbrugs-guldet, som nu er blevet til genbrugs-takeaway. Privatfoto
Kirkens Korshærs genbrugsbutikker i Vejle er gået nye veje under Corona-nedlukningen, og tilbyder nu "take-away" via vinduerne på Flegmade og på de sociale medier.
Annonce

Vejle: Kirkens Korshærs genbrugsbutikker i Vejle er som alle andre ramt af regeringens corona-nedlukning. Alligevel kan man nu sikre genbrugs-guld, nemlig i form af genbrugs-takeaway.

- Faktisk lukkede vi allerede 17. december, da vi på dette tidspunkt ikke længere turde løbe risikoen i forhold til vores store gruppe af ældre frivillige, der arbejder i butikkerne, fortæller Tommy Mølgaard fra butiksudvalget.

Annonce

To store udfordringer.

Ifølge Tommy Mølgaard har det givet butikken to store udfordringer.

- Den ene er den manglende indtjening. Den gør virkelig ondt set i lyset af, at midlerne fra salget i butikkerne går til det sociale arbejde i Vejle. På landsplan betyder den seneste udskydelse af åbningen af alle Kirkens Korshærs 240 butikker, at vi allerede i 2021 kommer til at mangle 25 millioner kroner til det sociale arbejde i Danmark, mens man i sine to butikker i Vejle i 2020 havde en omsætningsnedgang på 600.000 kroner til 2,1 millioner kroner.

- Den anden udfordring er, at selv om vi ikke længere kører ud og henter, afleveres der fortsat effekter hos Kirkens Korshær. Vi prøver naturligvis at få folk til at vente til vi har åbent igen. Men i mange tilfælde kan folk ikke vente, hvis deres lejlighed eller hus skal tømmes inden for en bestemt tidsfrist, og det har medført, at butikkens lager er godt fyldt op, forklarer Tommy Mølgaard.

Det gav Kirken Korshær i Vejle den idé, at man kunne gøre ligesom restauranterne: sælge genbrugs-guld som takeaway.

-  Det betyder, at de fleste ting, man i dag kan se, når man kigger på udstillingsruderne i vores butik på Flegmade, har fået et skilt med pris og et nummer. Og hvis en kunde bliver interesseret i en vare, kan de kontakte os på mobilen, indbetale prisen via mobilepay og aftale med os, hvornår varen kan afhentes, siger Tommy Mølgaard.

Han nævner, at kunderne henter varerne i porten, så de ikke kommer ind i butikken.

- Det er den eneste måde, vi kan sikre, at Corona-restriktionerne overholdes, siger han.

Annonce

Købelystne kunder

Der kommer hele tiden nye ting til, og det er dejligt, at vi på denne måde kan tilgodese vores købelystne kunder, så længe de ikke fysisk kan komme i butikkerne.

- Selvom vi glæder os til at få lov til at åbne igen og vende tilbage til fællesskabet med vores kollegaer, er det en god fornemmelse at vide, at vi på denne måde dels holder lidt gang i butikken og får noget af vores lager tømt, men ikke mindst, at vi bidrager til at reducere tabet af de manglende midler til det sociale arbejde i Vejle, fortæller Tommy Mølgaard.

Annonce

Se varerne på Facebook

Samtidig fotograferes varerne og lægges på Kirkens Korshærs Facebook-side, hvorfra en stor del af kunderne også finder vej til dem.

- Som en positiv sideeffekt har det givet en betydelig forøgelse af følgere på dette sociale medie - og dermed et større kendskab til vores arbejde, fortæller Minna Tønnes, der er administrator af Kirkens Korshærs Facebook-gruppe.

Hun slår på, at tiltaget har bredt sig som ringe i vandet.

- De frivillige byder løbende ind med ideer til hvad der kan sælges, så der nu, udover møbler, billeder, vaser og lamper også kan købes bogpakker, fastelavnstøj, sko og vinterfrakker, som ellers skulle gemmes væk til foråret, siger Minna Tønnes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce